Kuva: Senja Rapila

Hanuri-kappaleen julkaissut Antti Tuisku: "En laula rivoista jutuista"

18.07.2017 15:28 - Anna Hopi

Laulaja Antti Tuisku halusi tietoisesti muuttaa tyyliään rohkeampaan suuntaan.

Antti Tuisku teki tuoreimman Hanuri-kappaleen yhteistyössä Boyat-duon kanssa.

- Hanuri-kappaletta alettiin tekemään jo vuonna 2015. Ihmiset ovat spekuloineet, liittyykö Kikan Tartu tiukasti hanuriin -kappale biisiini. Se itseasiassa liittyy. Olisin halunnut tehdä kappaleen sämpläämällä Kikan alkuperäisbiisiä, laulaja kertoo.

- Olin kysynyt siihen luvat ja aloimme kirjoittaa kappaletta biisileirillä. Siitä ei tullut mitään. Muu ryhmä olisi heittänyt koko hanuri-homman romukoppaan. Uskoin kuitenkin ideaan, koska se oli toiminut Kikallakin. En halunnut luovuttaa.

Yön yli nukuttuaan porukka kirjoitti kappaleen, josta tuli letkeärytminen menohitti. Hanuri-kappaleen seksuaalisille vihjailuille Tuisku hymähtää.

- Kappaleessa nimenomaan flirttaillaan hauskoilla asioilla. Jokainen voi kuulla sen miten haluaa.

(kuva: Senja Rapila)

"En laula rivoista asioista"

Laulaja uskoo, että hänen faninsa osaavat tulkita sanoituksia oikealla tavalla.

- Monesti tällaisissa tapauksissa aikuiset analysoivat biisejä enemmän kuin lapset. En kommentoi -levyä tehdessä ajatellut, että haluaisin tieten tahtoen provosoida. Halusin vain lähteä uudistamaan itseäni. Olin aikaisemmin mielestäni kädenlämpöinen artisti ja olin alkanut kyllästyttämään itseänikin. Siitä tämä matka lähti, missä nyt ollaan, hän toteaa.

- Jos kaikkia kappaleita kuuntelee todella tarkkaan, me leikittelemme asioilla. Emme mielestäni lauleta tuhmista, rivoista jutuista, vaan kerromme mielessä pyöriviä asioita hauskoilla tavoilla niin, että niihin voivat samaistua eri ikäiset kuuntelijat.

(kuva: Mikko Räsänen)

Menestyksen aallonharjalla

Tuisku hymyilee, ja sanoo elävänsä urallaan poikkeuksellista vaihetta.

- Uusia kuuntelijoita on tullut todella paljon. Sellaisia ihmisiä fanittaa musiikkiani, jotka eivät ole olleet vielä olemassakaan silloin kun Idols-ohjelma tuli vuonna 2003 ja ponnahdin pinnalle. Tällaisesta kaikki artistit haaveilevat, että voit koskettaa laajaa kuulijakuntaa ikään ja sukupuoleen riippumatta, hän suitsuttaa.

- Olemme mielestäni onnistuneet siinä, ettemme päälleliimaa mitään teemoja, vaan musiikissa näkyy pulppuava, iloinen persoonani, jota pidin ehkä pitkään piilossa tekemällä asioita tasaisen varmasti. Nyt kaikki näyttäytyy sellaisena, etten purista mailaa, vaan nautin tekemisestä. Se kumpuaa hyväntuulisena musiikkina tällä hetkellä, Antti Tuisku summaa.

Antti Tuisku kertoi aikaisemmin pelkäävänsä paikkoja, joissa on paljon ihmisiä. Lue täältä lisää.

Lue myös: Antti Tuisku takapuolestaan: "Suomen parhaasta perseestä on kiva puhua"

Lue myös: Antti Tuiskun hitistä tehtiin härski versio - kuuntele Mä runkkaan

Kilpailut

Uusimmat