Kuva: Shutterstock

Kihartuvatko hiuksesi tahtomattasi? Katso miksi

28.06.2018 15:15 - Elisa Jalasjoki

Esimerkiksi hiusten turha harjaaminen voi aiheuttaa kihartumista.

Kesä ja kostea ilma tuovat mukanaan sen, että hiukset alkavat helposti taipuilla ja kihartua myös tahtomattasi. Hiusten kihartumiseen voivat vaikuttaa kuitenkin myös epätavallisemmatkin tekijät, kuten hiusten liiallinen koskettelu sekä turha harjaaminen. 

Huffington Post -lehti julkaisi sivuillaan seitsemän kohdan listan siitä, millä tavoin kihartumista voi tosiasiassa pyrkiä estämään- ja mitä tyypillisiä hiustenhoitotapoja tulisi puolestaan välttää.

Kihartumista voivat aiheuttaa siis esimerkiksi:

1. Sulfaatteja sisältävät tuotteet

Sulfaatit voivat tuhota hiusten omia luonnollisia öljyjä, jotka pitävät hiukset kosteutettuina. Ne myös lisäävät hiusten kuivuutta ja taipuisuutta. Mikäli siis kärsit kihartuvista hiuksista, pyri vaihtamaan hiustenhoitotuotteesi sellaisiin, jotka eivät sisällä sulfaatteja. 

2. Alkoholipitoiset tuotteet

Alkoholipitoiset hiustenhoitotuotteet aiheuttavat samoja ongelmia, kuin sulfaatteja sisältävät. Niiden sijaan kannattaa keskittyä käyttämään esimerkiksi hiusöljyjä tai muita muotoilutuotteita.

3. Hiusten pesu liian lämpimällä vedellä 

4. Hiusten liiallinen koskettelu

5. Hiusten pyyhekuivaaminen

Märkinä hiukset ovat kaikkein hauraimmillaan, minkä vuoksi niihin kajoaminen on iso riski. Märät hiukset saattavat alkaa helposti esimerkiksi katkeilla tai kihartua. 

6. Kuumien muotoilulaitteiden liiallinen käyttö

 Esimerkiksi hiustenkuivaajan päivittäinen käyttö voi vaurioittaa hiuksia ja vaikuttaa niiden luonnolliseen kosteuteen, mikä puolestaan johtaa hiusten kihartumiseen. 

7. Hiusten harjaaminen silloinkin, kun se ei ole tarpeellista

Lue myös: Arkipäiväiset tavat, jotka saavat hiuksesi rasvoittumaan nopeammin - Ethän sorru?

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat