Kuva: Shutterstock

Säilytätkö kosmetiikkaa kylpyhuoneessa ja meikkipussissa? Ei kannattaisi

06.03.2018 17:15 - Katariina Auvinen

Pienillä asioilla varmistat, että meikkisi pysyvät puhtaina ja säilyvät pidempään.

Pidätkö kaikkia meikkejäsi yhdessä meikkipussissa, jonka paikka on kylpyhuoneessa? Jos vastauksesi on kyllä, niin tekee myös moni muukin. Tämä ei kuitenkaan ole paras mahdollinen ratkaisu kosmetiikan säilyvyyden ja puhtauden kannalta. 

Monet eivät ole pesseet meikkipussejaan iäisyyksiin, joten yhdessä paikassa bakteerit tarttuvat helposti kosmetiikasta tai meikkivälineistä toisiin. 

Nestemäinen meikkivoide
Nestemäinen meikkivoide kannattaa The Sun-julkaisun mukaan säilyttää pimeässä ja viileässä paikassa. Julkaisu suosittelee, että meikkivoidetta voi säilyttää esimerkiksi pimeässä kaapissa tai jopa jääkaapissa. Jos kuitenkin mielit meikkivoiteen säilyttämistä jääkaapissa, kannattaa selvittää, onko voide öljypohjainen. Liian viileässä öljy voi erottua meikkivoiteesta. 

Puuteri
Puuteria ei ikinä tulisi säilyttää kylpyhuoneessa. Se kerää itseensä kosteutta, jonka vuoksi se luo erinomaiset olosuhteet bakteereille ja niiden kasvulle lämpimässä paikassa. Tämän lisäksi kosteutta kerännyttä puuteria on paljon vaikeampi levittää, joten säilytä puuteri vaikkapa eteisen lipastossa, josta voit sipaista sitä kasvoillesi ennen lähtöä. 

Meikkisienet
Meikkisienet ovat vielä puuteria enemmän alttiita imemään itseensä bakteereja, joten voit tietämättäsi levittää kylpyhuoneessa säilytetyn meikkisienen avulla kasvoillesi hometta. 

Kynsilakka
Kynsilakkoja olisi hyvä säilyttää jääkaapissa, jossa ne säilyvät pidempään juoksevina. 

Ripsivärit
Ripsivärejä tulisi säilyttää myös viileämmässä, mutta jääkaappiin niitä ei kannata laittaa. Sen sijaan, jos korkki on kiinnitetty tiiviisti, ripsiväri säilyy hyvin huoneenlämmössä kylpyhuoneen ulkopuolella. 

Lue myös: Salaisuus, joka tekee meikittömästä lookista hohtavan

Lähde: The Sun 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat