Kuva: Fotolia

Purista mustapäät oikealla tekniikalla - muuten iho on laikukas jopa kuukauden ajan!

24.11.2016 16:15 - Senni Loikala

Ihon epäpuhtauksia ja mustapäitä löytyy kaikilta ihmisiltä, eikä niistä kannata ottaa liikaa stressiä. Kun tiedät oikeat niksit, saat ihosi kuitenkin pysymään varmemmin puhtaana.

Vältä yleiset virheet mustapäiden ennaltaehkäisyssä ja niiden poistamisessa. Lue alta Glamour-lehden listaamat yleiset virheet ja ratkaisut niihin!

Virhe 1: Et valmista ihoasi kuorintaan

Puhdista ihosi huolellisesti ennen kuorintaa. Lisäksi on tärkeää, että ihohuokoset ovat pehmenneet ennen kuorinnan aloittamista.

Kuori ihosi heti suihkun jälkeen. suosittelee kauneuden ja ihonhoidon asiantuntija Renee Rouleau. Ennen kuin aloitat kuorinnan, levitä kasvoillesi kuitenkin kosteutusvoidetta ja tämän jälkeen voit kuoria ihosi.

Virhe 2: Kuorit ihoasi voimakkain liikkein ja liian usein

Vaikka ihon kuoriminen auttaa pitämään ihohuokoset puhtaina, ei toimenpidettä tule tehdä turhan usein.

- Salisyylihapon kaltaiset ainesosat poistavat kuollutta ihosolukkoa ja rasvaa, mutta jos näitä aineita käytetään liian paljon tai liian voimaperäisesti, voi iho ärsyyntyä, amerikkalainen dermatologi Joshua Zeichner kertoo.

Myös toinen ihonhoidon asiantuntija Christine Chin on samoilla linjoilla:

- Vältä hankaamasta kasvojasi voimakkaasti, kun kuorit niiden ihoa. Tämä voi itse asiassa pahentaa aknea ja mustapäitä ja lisätä rasvan muodostumista.

Virhe 3: Poistat mustapäät väärällä tekniikalla

Etenkin mustapäiden pikaista ja summittaista puristamista kannattaa välttää. Tämä voi vaurioittaa ihoasi.

- Mustapäiden puristusyritykset voivat aiheuttaa niin sanotusti "trauman" ihollesi ja tämä voi näkyä pienenä kolona ihohuokosen kohdalla, tulehduksena tai jopa arven muodostumisena, Chin kertoo.

Mustapäitä ei kannata poistaa väärällä tekniikalla, sillä ihosi saattaa jäädä "laikukkaaksi" yllättävän pitkäksi aikaa.

- Vaikka mustapäät lähtevät pois, voi ihon sävy epätasaiseksi yllättävän pitkäksi aikaa aina viidestä päivästä koko kuun ajaksi, Rouleau väittää.

Oikea tekniikka! Voit hankkia ihonpuhdistukseen pienen ja edullisen apuvälineen, komedoraudan. Mustapäiden poistajaa käyttäessä tulee muistaa, ettei myöskään apuvälineellä saa puristaa ihoa liian voimakkaasti.

Voit poistaa mustapäitä myös sormien kanssa, kunhan muistat muutaman nyrkkisäännön. Älä purista sormiasi liian tiukasti yhteen mustapään ympärille, äläkä käytä kynsiäsi.

- Pidä sormiesi välissä oleva rako sen verran leveänä, että se auttaa mustapäätä tulemaan helpommin aivan ihohuokosen pohjasta saakka ihosta pois, Renee Rouleau summaa.

Virhe 4: Yrität poistaa pienen mustapään väkisin

Sinun kannattaa puristaa vain tummimmat ja suurimmat mustapäät. Jos et saa mustapäätä pois, lopeta yrittäminen ja palaa tehtävään myöhemmin. Renee Rouleau kertoo itse luomastaan, niin sanotusta "kolmen puristuksen säännöstä" näin:

- Nyrkkisääntöni on, että voit yrittää kolme kertaa. Jos mustapää ei lähde pois kolmella yrityksellä, lopeta siihen, koska muuten voit vaurioittaa ihoasi ja hiusverisuonia.

Virhe 5: Et kosteuta ihoasi riittävästi

Liian kuiva iho voi jopa lisätä mustapäiden määrää. Monien iho saattaa kuivua tavallista helpommin talvella, joten kosteutusvoiteiden käyttäminen on tärkeää erityisesti nyt.

- Liian kuiva iho voi alkaa tuottamaan mustapäitä aiheuttavaa rasvaa. Pidä huoli riittävästä rasvan määrästä iholla. Se onnistuu kosteuttamalla ihoa tarpeeksi, Christine Chin neuvoo.

Lue myös: Tiesitkö: Finniesi sijainti paljastaa sinusta enemmän kuin uskoitkaan - katso ja ylläty

Lue myös: Nainen lopetti finnien puristelun viikoksi - katso, miten kävi

Lue myös: Asiantuntija kertoo: Näin kannattaa toimia kun finni yllättää

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat