Kuva: Fotolia

Hotellihuone kannattaa tarkistaa ikävien vieraiden varalta - tee näin, kun astut sisälle

31.10.2017 19:15 - Katariina Auvinen

Luteista on vaikea päästä eroon, jos kuljetat ne tietämättäsi kotiin.

Vaikka olisit lomamatkalla kiinnittänyt huomiota siihen, millaisessa hotellissa asut, ei se välttämättä sulje pois ikäviä salamatkustajia. Ludeongelma on nimittäin räjähtänyt myös luksushotelleissakin. 

Luteet viihtyvät erityisesti petivaatteissa, jossa ne voivat aiheuttaa kiusallisia puremia matkailijoille. Pahinta on, että luteet ryömivät helposti esimerkiksi matkatavaroihin, josta ne kulkeutuvat pahimmillaan kotiin. Jos luteita havaitsee kotona, kannattaa koko rakennus myrkyttää kutsumattomien vieraiden varalta. Torjuminen vie aikaa ja rahaa, mutta pienillä kikoilla voit itse varmistaa, ettet saastuta omaa kotiasi hotellihuoneesta tuoduilla tuliaisilla. 

Ensimmäiseksi, kun astut hotellihuoneeseen, älä laita laukkuasi sängylle tai matkatavaroille tarkoitettuun telineeseen. Vie laukut mielummin kylpyhuoneeseen, jossa luteiden on vaikea elää ja niitä harvoin siellä on. 

Sen jälkeen suuntaa suoraan sängyn luokse ja katso koko sänky läpi luteiden varalta. Raota lakanoita, jotta näet patjan sekä sen alustan. Vaikka et näkisi luteita, voit kuitenkin nähdä jälkiä niistä. Yleensä luteet jättävät jälkeensä pieniä ruskeita läikkiä, jotka paljastavat salamatkustajat. 

(kuva: Fotolia)

Luteet ovat noin viidestä kahdeksaan milliä pitkiä, ruskeita hyönteisiä. Ne voivat selvitä kauan ilman ravintoa, mutta silloin niiden väritys muuttuu vaaleammaksi. 

Ota vielä avuksesi kännykässä oleva valo, jotta näet varmasti että patja on puhdas. Luteet pakenevat päivänvaloa, joten ne viihtyvät pimeissä sekä ahtaissa paikoissa. Tarkista myös huonekalut sekä taulujen taukset luteiden varalta. 

Lue myös: Mitä kaikkea oksettavaa ja outoa hotellihuoneista on löytynyt? Henkilökunta paljastaa

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat