Kuva: Fotolia

Vohveliraudasta on moneksi - katso nerokkaat niksit ruoanlaittoon

21.07.2017 12:15 - Katariina Auvinen

Vohvelirauta voi olla laiskan päivän pelastus ruoka-asioissa.

Vohvelirauta oli 1990-luvulla suosittu kodinkone, joka löytyi melkein jokaisesta kotitaloudesta. Se menetti kuitenkin hohtonsa hyvin nopeasti ja jäi kaapin pohjille pölyttymään. Expressen-julkaisu on kannustanut kaivamaan raudan esiin komerosta, koska siitä on hyötyä erityisesti laiskana ruuanlaittopäivänä. 

Lämpimät voileivät
Jos haluat esimerkiksi lämpimiä voileipiä, mutta et jaksa lämmittää uunia tai voileipägrilliäkään ei löydy, voit ratkaista ongelman vohveliraudan avulla. Lämmitä vohvelirauta ja laita leipä levyjen väliin, paahda hetki ja nam, valmista tuli. 

Munakas
Munakkaan tekemiseen ei enää tarvitse paistinpannua, koska vohvelirauta ajaa saman asian. Tee munakastaikina ja valuta se vohveliraudalle. Rauta paistaa munakkaan vielä kahdelta puolelta, joten kääntämisestä ja munakkaan rikkoontumisesta ei tarvitse huolehtia. Pidä munakasta raudalla noin kolmesta viiteen minuuttiin. 

Kanelipullat
Käytä joko pakastealtaasta valmistaikinaa tai valmista taikina itse. Leikkaa kapeita pullia, jotka voit laittaa paistumaan vohvelirautaan. Pidä taikinaa rautojen välissä noin kolme minuuttia. Tämän jälkeen pullat ovatkin valmiita jo pöytään. 

Quesadilla
Quesadilla on meksikolainen ruoka, jossa maissitortillaletut on täytetty juustolla ja valituilla täytteillä. Maissitortillalevyt paistetaan yhteen, mutta se onnistuu myös vohveliraudalla. Täytä ensin toinen puoli maissitortillasta ja laita juustoraastetta väliin sekä päällimmäiseksi toinen tortilla. Paahda hetki vohveliraudalla, jotta juusto sulaa ja pitää quesadillan kasassa. 

Vohveliraudalla voi myös grillata vihanneksia, paistaa brownieta sekä paahtaa pekonia. Loistava väline siis hyödynnettäväksi muuhunkin kuin vohveleiden paistamiseen. 

Lue myös: Herkkuvohvelit eivät kaipaa sokeria - kokeile ja ihastu!

Lähde: Expressen

Kilpailut

Uusimmat