Kuva: Fotolia

"Se tuntui ikuisuudelta" - Äidit paljastavat, millaista äitiysloma todellisuudessa on

23.06.2017 18:15 - Senja Rapila

Vaikka jotkut nauttivatkin äitiyslomasta, ei se kaikille ole mieleistä. Jotkut nimittäin kaipaavat aikuisten seuraa hektisen vauva-arjen keskellä.

Jotkut äideistä rakastavat äitiyslomaa, mutta jotkut vihaavat sitä, koska se on kiireistä ja saattaa vaikean lapsen kanssa koetella hermoja ja jaksamista. Millaista äitiysloma siis todellisuudessa on? Äidit ovat paljastaneet Pop Sugar -julkaisulle kokemuksiaan äitiyslomista.

Voit lukea suomennetut ja lyhennetyt, äitien kertomat tarinat alapuolelta.

"Opin sen, että kukaan ei voi kertoa sinulle mitä odottaa, ja että jokainen kokemus on ainutlaatuinen. Jotkut naiset rakastavat lapsen hoitamista, jotkut eivät. Jotkut pudottavat raskauskilonsa kuudessa viikossa, jotkut vuodessa. Jotkut naiset sisäistävät äitiyden välittömästi, jotkut kamppailevat lapsensa kanssa sitoutumisessa. Ei ole oikeita vastauksia tai parasta reittiä. Pitää elää päivä kerrallaan, eikä olla niin rankka itselleen."

"Äitiyslomani alussa minulla oli todella rankkaa. Palautuminen synnytyksestä tapahtui hitaasti, joten olin aika lailla jumissa asunnossani, vaikka halusin mennä ulos ja tuntea oloni jälleen omaksi itsekseni. Opin ensimmäisten parin päivän aikana sen, että minulle on tärkeää olla paljon enemmän kuin pelkästään tyttäreni äiti."

"Olin hyvin onnekas sen puolesta, että pystyin ottamaan kuusi kuukautta vapaata molempien tyttärieni kanssa, mutta aloin tehdä töitä vähän jo kolmen kuukauden jälkeen, koska kaipasin aikuisia. Rakastin viettää aikaa tyttöjeni kanssa, kävellä heidän kanssaan kaupungilla ja ottaa päiväunia, mutta vastasyntyneet eivät ymmärtäneet minun vitsejäni."

"Yritin molempien poikieni kanssa tehdä yhden asian päivässä. Sen ei pitänyt olla suuri asia; kaupassakäynti, pyykkien pesu tai lounas ystävän kanssa. Yksi tavoite päivässä auttoi minut saamaan päiviini rutiineja, ja ne pakottivat minut ulos talosta."

"Ensimmäisen lapseni kanssa äitiysloma tuntui ikuisuudelta. Pysyin suurimmaksi osaksi kotona, tuskin lähdin hoitotuolistani. Minulla ei ollut paljoa ystäviä, koska olimme muuttaneet juuri uuteen kaupunkiin, ja en ollut varma pienen lapsen kanssa ulkona liikkumisesta. Se oli henkisesti minulle helpompaa pysyä paikallaan. Se vain tuntui liian painostavalta lähteä ulos."

"Minulla oli mahtavaa äitiyslomallani. Parhaat muistoni ovat metsästä, missä kävelin vauva kantoliinassa, syntymän jälkeinen jooga vauvan kanssa, muihin äiteihin tutustuminen paikallisten äitien kerhossa, vauvan hoivaaminen keinutuolissa, vauvalle lukeminen ja ylipäätänsä sen elämän rakastaminen, koska sain tehdä parasta asiaa ikinä: viettää aikaa uuden lempi-ihmiseni kanssa."

Voit lukea koko pitkät tekstit englanniksi täältä.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Äitiysloman pituus muuttaa työntekijöiden käsitystä kollegastaan - ”joko laiska tai huono äiti”

Lue myös: Myös lapsettomilla naisilla pitäisi olla oikeus "äitiyslomaan" - kirjoituksesta nousi valtava kohu

Lue myös: Väsyneen äidin rehellinen teksti leviää: "Edes vaatteiden pukeminen ei ole tuntunut tärkeältä"

Kilpailut

Uusimmat