Kuva: AOP

Kuinka vappua voi viettää kotona? Lue teekkareiden kolme vinkkiä onnistuneeseen etävappuun

29.04.2020 16:45 - Roy Kokkonen

Kevään aikana etäillanvietot ovat arkipäiväistyneet opiskelijoiden keskuudessa. Tänä vuonna Aalto-yliopiston teekkarit juhlivat myös vappua etäyhteyksin.

Vuoden 2020 vappu muistettaneen ainutlaatuisena vielä vuosien päästä. Hallitus on rajoittanut julkiset kokoontumiset 10 henkilöön koronavirusepidemian vuoksi. Opiskelijoiden kevään huippukohtaa, vappua, vietetään keskellä poikkeustilaa.

Erityisesti teknillisten yliopistojen opiskelijat tunnetaan railakkaasta ja pitkästä vapunvietosta. Vappu on erottamaton osa teekkarikulttuuria, ja moni teekkari viettää kevään juhlaa viikkokausia. Mutta kuinka riennot järjestyvät, kun turhia ihmiskontakteja tulisi välttää?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen yhteisövastaava Christian Segercrantz uskoo, että etävappu sujuu hyvin.

- Uskon, että ihmiset pysyvät pääsääntöisesti kotona. Etäillanvietot ovat muuttuneet jo arkipäiväisiksi kuluneen kevään aikana, Segercrantz kertoo Voice.fi:lle.

Otaniemen Teekkarikylässä asutaan pienissä soluyhteisöissä, joten luultavasti pieniä kokoontumisia esiintyy. 

- Alle kymmenen hengen porukoissa mennään.

Vappumieli saatu nousuun

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta aikoo järjestää vapputapahtumia kuten ennenkin, tosin etäyhteydellä. Luvassa on etähaasteita ja livelähetyksiä. Myös perinteinen Havis Amanda -patsaan lakittaminen järjestetään tänä vuonna etäyhteydellä. Tänä vuonna patsaan lakittaa Taideyliopiston ylioppilaskunta, ja tapahtuma järjestetään täysin virtuaalisesti. Juhlijoita ei kaivata paikan päälle, sillä patsas on aidattu vaneriseinällä, ja vappuna sitä vartioidaan.

Segercrantzin mukaan vappu on ensisijaisesti yhteisöllisyyden juhla. Vaikka perinteisiä kokoontumisia saadaan odottaa ensi vuoteen, on vappuhenki kuitenkin korkealla teekkareiden keskuudessa. 

- Kun selvisi, että vappua vietetään etänä, tunnelma oli aluksi vähän synkempi. Viime viikkoina vappumieli on kuitenkin noussut. Ihmiset ymmärtävät maailmantilanteen ja ovat iloisia siitä, että saadaan edes jotakin.

Teekkarivappuun kuuluvat olennaisesti vappujäynät, ja yksi sellainen on ollut nähtävissä paraatipaikalla Helsingin keskustassa. Kolmen sepän patsaan sepille on puettu suojamaskit, ja alasimelle taottavaksi on aseteltu koronavirus.

Suojamaskeihin sonnustautuneet sepät takovat koronavirusta. (kuva: AOP)

Teekkarit ovat vapunvieton kokemusasiantuntijoita. Segercrantz jakaakin kolme vinkkiä onnistuneeseen etävappuun. 

1. Osta kotiin vapun suosikkiherkut. Munkit, tippaleivät, simat ja muut vähän väkevämmätkin juomat luovat tunnelmaa.

2. Rakenna vappualttari. Segercrantzin vappualttariin kuuluvat muun muassa teekkarilakki, ja se on koristeltu serpentiinillä sekä muilla vapun tunnusmerkeillä.

3. Ole yhteydessä ystäviin etäyhteydellä. Etäillanvietto on uusi tapa viettää aikaa kavereiden kanssa. Muista myös vapun livelähetykset: Mantan lakitus lähetetään livenä täällä 30.4. klo 17:45 alkaen. Teekkareiden Wappuliven ja muut lähetykset löytää osoitteesta wappu.fi.

Lue myös: Madonna jakoi oivalluksensa karanteeniarjesta humoristisen kuvakollaasin kera - samastutko?

Lue myös: Olga Temonen julkaisi osuvan kuvan karanteenielämästä - samaistutko?

Juttua korjattu 30.4. klo 10:25, Mantan lakitus tapahtuu täysin virtuaalisesti, eikä paikan päällä.

Kilpailut

Uusimmat