Kuva: Getty Images

Keinot, joiden avulla avulla apu löytää perille esimerkiksi mökille hädän hetkellä

22.06.2018 12:15 - Rea Tallgren

Heti mökille saavuttaessa tulisi tarkistaa, että kaikki ovat turvallisuusasioista perillä.

Mikäli juhannusta viettää esimerkiksi ystävien mökillä tai vuokramökillä, jonka osoite ei ole vielä piirtynyt verkkokalvoille, kannattaa olla kaukaa viisas. Hädän hetkellä avun saaminen nopeasti voi olla vaikeaa, mikäli osoitetta pitää alkaa selvittämään tilanteen jo ollessa päällä.

Yksi keino nopeuttaa avunsaantia hätätilanteessa, ja se on tarkkojen koordinaattien tietäminen. Esimerkiksi mökin sijaintitiedot on hyvä säilyttää näkyvällä paikalla, esimerkiksi pääoven sisäpuolella. Mikäli ne eivät siitä valmiiksi löydy, kannattaa ne heti reissun aluksi selvittää, kirjoittaa ylös ja kiinnittää näkyvälle paikalle - ja lisäksi varmistaa, että kaikki paikallaolijat tietävät, mistä tiedon löytää. 

On myös mahdollista ladata puhelimeen 112 Suomi-sovellus, jonka kautta apu löytää perille nopeasti sovelluksen lähettämien koordinaattien avulla. Sovelluksen avulla paikalle osataan lähettää apua lähimmästä mahdollisesta yksiköstä. Tuolloin hätäpuhelu pitää soittaa sovelluksen kautta. Pääset lukemaan lisää sovelluksesta tästä

Muista selvittää myös kaikille paikallaolijoille esimerkiksi se, mistä löytyy sammutuspeite tai muita apuvälineitä mahdollisen tulipalon sattuessa.

Lue myös: Hukkuminen on nopea tapahtuma: Neuvot, jotka pitävät uimarin turvassa

Kilpailut

Uusimmat