Kuva: Shutterstock

Lehmä karkasi puolalaiselta maatilalta - löytyi kuukausien päästä yllättävästä paikasta

27.01.2018 12:15 - Katariina Auvinen

Puolan leuto talvi on auttanut lehmää löytämään ruokaa itselleen.

Puolassa sijatsevalta maatilalta karkasi nuori lehmä. Tilan isäntä oli varma, että hän löytää lehmän pian. Sen sijaan isäntä ei onnistunut löytämään karkulaista ollenkaan. Päivät kuluivat ja hiljalleen ne muuttuivat kuukausiksi. 

Yhteensä kolmen kuukauden kuluttua tilan isäntä sai vihjeen lehmänsä olinpaikasta. Hän oli yllättynyt, että lehmä oli edes hengissä. Kävi ilmi, että eläin oli löytänyt itselleen ystäviä. Lehmä oli hyväksytty biisonilaumaan, joka eli villinä tilan läheisyydessä. 

Harvinaisen näyn onnistui kuvaamaan Rafal Kowalczyk, joka tutkii biisoneita ja niiden käyttäytymistä. Lehmä näytti olevan oikein hyvässä kunnossa. 

Kowalczyk kertoo, että harvinaisesta tilanteesta huolimatta, kyseessä voi olla vaarallinen yhdistelmä. Jos biisoni parittelee lehmän kanssa, lehmä voi helposti kuolla synnytykseen, koska biisonin ja lehmän vasikka on paljon isompi kuin lehmän. 

Asiantuntijat haluaisivat poistaa lehmän laumasta ja palauttaa sen omistajalleen, mutta asiasta ei ole syntynyt vielä sopuisaa päätöstä. 

Lue myös: "Seksikkään" kengurun kuva leviää netissä - eläimellä hulvaton poseeraus

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat