Kuva: Pixabay

Alibin päätoimittaja mieleenpainuvimmasta tapauksesta: "Toista sellaista ei Suomessa ole"

14.01.2018 12:15 - Reija Saarinen

Mika Lahtonen on toiminut Alibin päätoimittajana vuodesta 1999 lähtien.

Mika Lahtonen on toiminut rikoslehti Alibin päätoimittajana vuodesta 1999 lähtien. Hän päätyi hommaan monen mutkan kautta ja toimi muun muassa paparazzina.

- Aika pitkälti se aika kului autossa istuessa. Suomen paparazzikulttuuri on kuitenkin ihan lastenleikkiä verrattuna ulkomaihin, jossa lennetään helikoptereilla ja ajellaan tähtien perässä moottoripyörillä, Lahtonen kertoo Rosvoradio-ohjelman Jere "Jete" Olliselle.

Kuten arvata saattaa on kyseinen ammattikunta kärsinyt melkoisen inflaation nykytekniikan ansiosta.

- Paparazzikuvaaminen on sinänsä menettänyt merkitystään, koska kaikilla on kännykkäkamerat. Sen myötä niin sanotut tavikset ovat tulleet mukaan markkinoille.

Pitkän päätoimittaja uransa aikana Lahtononen on ollut tekemisissä monenlaisten rikosten kanssa. Silti on olemassa yksi, jota Lahtonen ei voi verrata mihinkään muuhun.

- Kyllä se on ilman muuta Ulvilan murha ja Anneli Aueriin liittyvät rikosepäilyt, joista hänet vapautettiin. Se on niin eriskummallinen tapaus Suomen rikoshistoriassa, että sellaista varmasti toista ole, hän toteaa.

Sen lisäksi paljon hämmennystä on aiheuttanut tapaus-Aarnio, jota Lahtonen ei ihan heti edes uskonut.

- Kului aikaa reippaasti ennen kuin uskoin, että nyt on oikeasti kovat piipussa. Täytyy kuitenkin muistaa, että Aarnio on syytön mies, kunnes lainvoimainen tuomio tulee, hän kertoo.

Miten usein poliisit ottavat yhteyttä toimitukseen, ja millaisissa asioissa? Entä millaisesta rikoksesta Lahtone itse sai aikoinaan tuomion? Sen kuulet, kun kuuntelet koko Rosvoradio-jakson täältä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Kari sai taposta 9 vuotta vankeutta: "Laukaisin kerran ja se oli siinä"

Lue myös: Jouni ajautui rikolliseen maailmaan yllättäen: "En uskaltanut kysellä sen enempää"

Lue myös: Rööperin kasvatti Tom Sjöberg aloitti rikollisen uran 12-vuotiaana: "Tehtiin 50 000 yhdessä illassa"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat