McLaren toteutti yhden miehen F1-unelman: Palkkasi videopeliturnauksen voittajan testiajajakseen

30.11.2017 16:00 - Sami Ikonen

Voittaja jahtaa F1-unelmaansa hieman erilaista polkua pitkin.

Sky uutisoi, että formulatalli McLaren on palkannut järjestämänsä videopeliturnauksen voittaneen hollantilaisen Rudy van Burenin viralliseksi simulaattoritestaajakseen.

Van Buren oli nopein formulasimulaattokuski 30 000:n osallistujan joukosta. Neljän tunnin mittaisessa finaalissa hän päihitti maamiehensä Freek Schothorstin ja palkinnoksi hän sai tittelin maailman nopeimpana videopelaajana - sekä työpaikan McLarenilta.

Van Buren ajoi nuoruusvuosinaan karting-sarjaa ja haaveili muiden harrastajien tavoin formulatähden urasta. Haaveet kariutuivat kuitenkin 16-vuotiaana, kun rahoittajia kalliiseen harrastukseen ei löytynyt. Turnaukseen osallistuessaan Van Buren työskenteli myyntipäällikkönä. Nyt hän voi taas jatkaa F1-unelmansa jahtia.

- Jokainen poika, joka aloittaa kartingin, haaveilee formula ykkösistä. Voitettuani turnauksen voin elää uudelleen unelmaani, Van Buren kertoi voiton jälkeen.

Turnauksen voitto ei tullut 25-vuotiaalle hollantilaiselle helpolla. Karsinnat lopputurnaukseen alkoivat jo toukokuussa.

- Tämä on ollut kovin työhaastattelu, missä olen ikinä ollut. En malta odottaa työskentelyä McLarenilla.

Vastaavaa turnausta ei aikaisemmin ole järjestetty, mutta McLaren pyrkii kehittämään konseptiaan ensi vuotta varten merkittävästi. Tänä vuonna turnauksen vaiheita seurasi noin 10 miljoonaa katsojaa.

Finaalissa ajoi myös yksi suomalainen, Greger Huttu, 37, joka sijoittui kymmenen parhaan joukkoon, mutta jäi kolmen kärjen ulkopuolelle. Voit katsoa hänen esittelyvideonsa alta.