Kuva: Instagram

Erikan ja muiden anoreksiasta parantuneiden naisten tarinat koskettavat: "Päätin olla oma sankarini"

09.02.2017 17:45 - Rea Tallgren

Erika ja neljä muuta naista sairastivat pitkään anoreksiaa. Nyt he ovat saaneet elämänsä takaisin.

Anoreksia on raju sairaus, josta parantuminen ei aina onnistu. Silloinkin, kun sairauden selättää, voi siihen mennä vuosia. Neljä naista inspiroivat Instagramissa muita jakamalla voimaannuttavat tarinansa sairaudestaan ja paranemisestaan. 

Erika 

"Joka päivä vuosien ajan seurasin, miten tuskallista elämä oli tuolle kuvan tytölle. Hän oli hukkumaisillaan. Hän kävi lähellä kuolemaa. Koko ajan hän rukoili, että joku pelastaisi hänet, mutta kukaan ei auttanut. Ei sillä, etteivätkö he olisi yrittäneet. He eivät vaan pystyneet siihen. Niinpä yhtenä päivänä ymmärsin, että vain minä voin auttaa häntä. Minä päätin ottaa hänet syliin, kantaa häntä ja opettaa hänet hyväksymään itsensä sellaisena kuin hän on. Päätin olla oma sankarini."

"Olen taistellut tämän sairauden kanssa vuosikausia. Minulla on ollut todella huonoja aikoja, ja sitten parempia. Sitten olen taas retkahtanut. Pitkään ajattelin, että anoreksia oli ystäväni. Ajattelin, että syömishäiriöni teki minusta arvokkaan. Vaati vuosien taistelun ymmärtää, että näin ei ole. Olen oppinut hyväksymään itseni. Olen oppinut uskomaan, ettei minussa ole mitään vikaa. Ymmärrän vihdoin, että perheeni ja ystäväni ovat minulle tärkeämpiä kuin sairauteni. Minä parannuin - ja sinäkin pystyt siihen."

View this post on Instagram

A lot of people have asking me how I did it. How I recovered so fast... the truth is, I didn't. An eating disorder is deceptive and horrible. It lures you in and makes you believe that you'd be nothing without it, you wouldn't survive without it. I used to believe my ed was my best friend but all it ever wanted to do was kill me. In the picture on the left I was 13 and had already been struggling for a long time. 💜 There are 8 years between these photos and in that time I have weight restored and relapsed countless times. I have tormented myself mentally and physically. I told myself I was horrible and unworthy of happiness. I have hated my body. I have starved it, I have hurt it, I have left unmeasurable damage. THIS IS NOT MY LIFE ANYMORE!! After 10 years I finally decided I loved my family and friends more than my illness. I decided that I wasn't to blame for everything that had happened. I decided that I deserved to be happy!!! So I finally let go... 💜 If your still struggling I am with you every step of the way. If you've been going through this for lifetimes and feel useless when you see others getting better, I completely understand. If you feel like your Ed is still taking care of you, I understand but I promise there are better things out there!!! If your not taken seriously because you don't fit into the typical anorexia box, your struggles are worthy and you deserve to be helped!!! If your turned away because of you weight, skin colour or gender, FIGHT LIKE HELL!! You deserve to be heard!!! 💜 I'm not telling you this for sympathy or to diminish anyone's struggles!! Everyone's struggles are valid!! But I want you to know that it is possible!! Yes I still have bad days. I still struggle but I'm stronger now and know that I deserve to be happy! Keep going, it's going to be the hardest thing you ever do but it's so worth it! Fight like hell and I'll be fighting with you!! #positivebeatsperfect

A post shared by Connie💜🦄Positive.beats.perfect (@my_life_without_ana) on

Aroosha

"Olen todella kiitollinen onnellisuudestasi ja terveydestäni. Olen kiitollinen perheestäni ja ystävistäni. Ilman teitä en olisi täällä. Kaikista eniten olen kiitollinen nykyhetkestä. Olen saanut uskomattoman uuden tilaisuuden, minä elän, hengitän ja saan tehdä sitä, mitä rakastan, niiden ihmisten kanssa, joita rakastan. Tulen aina olemaan kiitollinen kaikista niistä asioista, joilla minua on siunattu."

Margi

"Vanhoista kuvista huomaa selkeiten sen, kuinka elottomat silmäni olivat. Kun olin sairas, näytin koko ajan siltä, kuin joku olisi vainonnut minua. Ja tottahan se oli; sairauteni vainosi minua, eikä päästänyt minua irti otteestaan. Tuoreissa kuvissa silmäni sädehtivät; ne näkevät ympärillään mahdollisuuksia ja maailman, jota ne eivät pitkään sairaudelta nähneet. Päästä varpaisiin, sydämestä sieluuni, olen sataprosenttisesti enemmän oma itseni nyt, kun olen parantunut"

Hayley

"Kun katson näitä kuvia, näen vasemmalla naisen, jolla on syömishäiriö. Myös oikealla näen naisen, jolla on syömishäiriö, mutta jolla on myös paljon enemmän toivoa ja voimaa kuin vasemmalla olevassa kuvassa. Vasemmassa kuvassa näen tytön, joka on eksyksissä, oikealla näen naisen, joka luottaa siihen, että löytää itsensä. Vasemmalla näen tytön, jonka elämä on pelkkää surua, oikealla naisen, jonka elämä on täynnä mahdollisuuksia. Olen päättänyt parantua, koska en halua tämän sairauden tuhoavan sitä elämää, jolla minua on siunattu."

Lue myös: Nainen pudotti 60 kiloa painoa - rehellinen kirjoitus seurauksista koskettaa

Lue myös: Nuori nainen julkaisi koskettavan kuvaparin vatsastaan ennen ja jälkeen joulun - katso

Lähde: Bright Side

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat