Kuva: Fotolia / YouTube

Meteoriitti valaisi yötaivaan kirkkaaksi - katso uskomaton näky videolta

08.12.2016 19:45 - Senni Loikala - Luettu 482 kertaa

Erään tv-kanavan uutislähetyksessä kerrottiin, että meteoriitti lensi viikonloppuna venäläiskaupungin yli.

Venäjällä nähtiin meteoriitin syöksyvän kohti maata viime sunnuntaina, kerrotaan kansainvälisen venäläisen televisiokanavan RT:n uutislähetyksessä.

Uutislähetyksen mukaan meteoriitti syöksyi taivaalla Etelä-Siperiassa sijaitsevan Sajanogorskin kaupungin tuntumassa. Meteoriitin lennosta näytetään lähetyksessä myös videomateriaalia, josta nähdään, että meteoriitti valaisi hetkeksi yötaivaan lähes täysin valkeaksi.

Yli 400 silminnäkijää soitti hätäkeskukseen, kerrotaan uutislähetyksessä. Yksi silminnäkijöistä kuvailee tilannetta näin:

- Valoa oli lähes yhtä paljon, kuin päivällä. Olin lasteni kanssa vanhempieni luona. Lapseni olivat todella peloissaan ja luulimme, että kyseessä olisi pommi. Mieleemme ei juolahtanutkaan, että se olisi voinut olla meteoriitti.

Lähetyksessä kerrotaankin, että meteoriitin lento sai monet kaupungin asukkaat huolestumaan. Arvioiden mukaan meteoriitti ei olisi aiheuttanut merkittävää vahinkoa.

Katso alta video, jossa meteoriitti valaisee hetkeksi yöllisen Siperian.

Siperiaan on aiemminkin osunut meteoriitteja. Ilta-Sanomien vanhan artikkelin mukaan vuonna 2013 Tsheljabinskiin iskeytyi valtava meteoriitti, joka vaurioitti rakennuksia ja aiheutti vammoja sadoille. Myös RT:n uutislähetyksessä on videokuvaa kyseisen meteoriitin aiheuttamista tuhoista.

Lue myös: Miltä avaruudessa kuulostaa? Kuuntele aavemainen pätkä

Lue myös: Nasan merkittävä löytö: Avaruudesta löytyi "toinen maapallo"

Arvostele artikkeli

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat