Kuva: Shutterstock

Demonin riivaaman nunnan yli 300 vuotta vanha kirje on käännetty - tutkijat keksivät nerokkaan idean

11.09.2018 17:15 - Katariina Auvinen - Luettu 128 kertaa

Italialaisen sisar Marian uskottiin olevan demonin vallassa 1600-luvulla.

Italiassa Sisiliassa eli 1600-luvulla nunna, jota muut ihmiset pitivät demonin riivaamana. Sisar Maria Crocifissa della Concezionen kerrottiin esimerkiksi heränneen aamuna 1676 niin, että hän oli täysin musteen peitossa.

Tuolloin sisaren uskottiin kirjoittaneen kirjeitä kryptisillä kirjaimilla, joista yhden arvoitus on ratkennut yli 300 vuoden jälkeen. Tuolloin ihmiset kertoivat sisaren pyörtyilleen ja huutaneen samalla, kun 15-vuotias nunna kirjoitti kirjeitä. Ihmiset olivat varmoja, että demoni on vallannut hänet ja käskenyt hänen kirjoittamaan kirjeitä. 

Yksi kirjeistä säilyi tähän päivään saakka. Nyt Italiassa Ludumin tiedekeskuksen tutkijat ovat onnistuneet syöttämään kirjeen tiedot ohjelmaan, joka on auttanut heitä ratkaisemaan mysteerin. 

Tutkijat hämmästyivät itsekin, kuinka helposti kirje lopulta kääntyi. 

- Kuulimme ohjelmistosta, jota tiedustelupalvelut käyttävät ratkaisemaan koodikirjoitusta. Syötimme kirjeen ohjelmistoon, joka auttoi meitä ratkaisemaan sen, kertoo yksi tutkijoista Daniele Abate

Kirjeessä kehoitettiin kääntymään jumalaa vastaan. Sisar oli kirjoittanut, että jumala pyrkii vapauttaamaan ihmiset synneistään, mutta asia ei toimi niin. Kirje oli täynnä uskonnonvastaisia kehoituksia. 

Vaikka tuolloin uskottiin, että sisar Maria olisi ollut demonien riivaama, tutkijoiden mukaan asia ei ollut niin. Heidän mielestään nainen saattoi kärsiä skitsofreniasta. 

- Uskon, että nunna ei ollut demonien riivaama. Hän on mitä luultavimmin kärsinyt skitsofreniasta, jolloin hän kuvitteli omassa päässään keskustelut demonien kanssa. Nunnalla oli erittäin hyvä kielitietämys, joka on auttanut häntä keksimään oman koodisanaston, Abate pohtii. 

Skitsofrenialla tunnusomaista on, että sitä sairastavan ajattelu ja havaitseminen vääristyvät. Sairastava kokee usein myös aistiharhoja. 

Lue myös: Äiti epäilee, että hänen kotonaan asuu pervo kummitus - mies koki outoja asioita yöllä

Lähde: Mirror

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat