Litteästä maapallosta luvataan todisteet - rakettimiehen lennosta povataan fiaskoa

22.11.2017 20:00 - Mikko Räsänen

Amerikkalainen keksijä valmistautuu lentoon itse rakentamallaan raketilla.

Amerikkalainen Mike Hughes on rämäpää ja keksijä. Hän nousi julkisuuteen 2002, jolloin hän pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan hypättyään limusiinilla pidemmän hypyn kuin kukaan sitä ennen. Nyt Hughes yrittää hurjinta temppuuaan, sillä hän on suunnitellut raketin, jolla aikoo lentää taivaalle ja todistaa, että maapallo onkin todellisuudessa litteä. 

Hughesin mielestä kaikki avaruudessa jo käyneet astronautit ovat todellisuudessa näyttelijöitä, ja hän on ensimmäinen, joka voi todistaa maapallon olevan todellisuudessa litteä. Hughesin lupaukset saattaa kuitenkin kyseenalaiseen valoon se, että hänen rakettinsa kerrotaan saavuttavan lennollaan vain noin 600 metrin korkeuden. Herää siis kysymys, mitä sellaista Hughes voisi lyhyellä lennollaan havaita, mitä esimerkiksi kuumailmapalloilijat olisi huomanneet aikaisemmin.

Havaintoja suurempi kysymys lienee se, miten Hughes ylipäätään selviää lennoltaan elävänä takaisin kertomaan havainnoistaan. Hänen ensimmäinen rakettikokeensa vuonna 2014 päättyi nimittäin onnettomuuteen, kun Hughesin raketista irronneet kappaleet repivät raketin laskuvarjoon isoja reikiä. Laskuvarjo toimi vain osittain ja törmäys maahan oli niin raju, että loukaantunut ja vaikeroiva Hughes jouduttiin auttamaan ulos raketinromustaan. Ensi lauantaina toteutettavasta rakettilennosta pelätään fiaskoa, sillä nyt raketin nopeus ja matka tulevat olemaan suuremmat kuin edellisellä lennolla.

Katso video edellisen lennon epäonnistumisesta alta. 

Hughesin "litteä maapallo" -puheet saattavat myös olla show'ta, jonka hän keksi saadakseen rahoitettua hankkeensa. Hughes nimittäin keräsi tuoreinta rakettikoettaan varten rahaa joukkurahoituksella, mutta onnistui saamaan kasaan vain 300 dollaria tavoitteena olleesta 150 000:sta. Hän vaihtoi taktiikkaa ja alkoi julistaa uskovansa siihen, että maapallo onkin litteä. Kun joukkurahoitus käynnistettiin sen jälkeen uudestaa ja rakettilennon luvattiin todistavan maan litteyden, sai hän kerättyä muilta litteään maahan uskovilta 8000 dollaria. 

Lue myös: Pikkupoika haaveili lelunsa lähettämisestä avaruuteen - isä toteutti haaveen

Lue myös: Näin maapallomme pelastettaisiin asteroidin uhatessa

Kilpailut

Uusimmat