Egotrippi - Uusi aamu

22.01.2015 20:15 -

Lukuisista hiteistä tunnettu ja palkittu Egotrippi on julkaissut uuden singlen ja musiikkivideon Uusi aamu. Kappale on ensimmäinen julkaisu tulevalta Vuosi Nolla -albumilta.

Uuden levyn julkaisua keväällä juhliva Egotrippi on soundiltaan energisempi ja valoisampi kuin koskaan. Yhtye on saanut uutta ilmettä ja eloa rumpalivaihdoksen myötä, kun Suomen tunnetuimpiin rumpaleihin kuuluva Risto Niinikoski hyppäsi puikkoihin Sampo Haapaniemen tilalle.

- Bändin sisällä, mutta myös ulkopuolisesti tapahtui paljon asioita, jotka vaikutti asioihin. Sitten me huomattiin, että teksteissä oli oli paljon samankaltaisuutta siihen, että jokin ajanjakso päättyy ja jokin alkaa, yhtyeen Knipi kertoo.

- Tulossa on hyvin ulospäinsuuntautunut pop/rocklevy. Pitkästä aikaa puhdasverisesti palataan takaisin sellaiseen kitarapopin juurille ja äärille, mistä ollaan ponnistettu.



- Uusi aamu ehkä kertoo jotain tulevan levyn linjauksista. Tää tulee olemaan myös levyn aloitusraita, jatkaa Mikki.

- Kappale kuvaa levyn yleisilmettä erittäin hyvin. Tässä on ollut hetkiä, jolloin on täytynyt vähän miettä, että onkohan tää bändijuttu maailman paras juttu. Nyt viimeisen parin vuoden aikana on alkanut olla sellainen fiilis, että tämän parempaa ei ole.

Radio Nova uutuudet -soittolista:

Yli 20 vuotta musiikkia tehnyt Egotrippi teki suuren läpimurron viidennellä albumillaan Matkustaja, joka poiki yhtyeelle ensimmäisen kultalevyn. Myöhemmin julkaistu 20 suosikkia -kokoelmalevy myi jo platinaa, ja levyltä lohkaistu single Matkustaja oli vuonna 2005 eniten radioissa soinut kotimainen kappale.

Kuudennella albumillaan Vielä koittaa uusi aika bändi nousi ensimmäistä kertaa listaykköseksi. Vuonna 2008 julkaistu Maailmanloppua odotellessa palkittiin kolmella Emma-patsaalla.

Egotrippi:
Mikki: Laulu, koskettimet
Knipi: Laulu, kitara
Skele: Kitara, laulu
Anssi: Basso, laulu
Risto: Rummut, laulu

Kilpailut

Uusimmat