Justimuksen Juho Emma-ehdokkuudesta: "Tämä on meille tosi iso juttu"

20.01.2015 14:30 -

YouTube-jyrä ja kaksi omaa TV-sarjaakin saanut kolmen nuoren miehen trio Justimus debytoi Emma-ehdokkaana. Radio Nova tavoitti kolmikon Juho Nummelan tuoreeltaan Emma-julkistuksen jälkeen.

Justimuksen muodostavat 20-vuotiaat Sami Harmaala, Joose Kääriäinen ja Juho Nummela. Ryhmä perustettiin vuonna 2009 Haapavedellä. Se aloitti uransa kuvaamalla videoita omaksi ilokseen omalle YouTube -kanavalleen nimeltä Justimusfilms.

Kolmikon nettivideot poikivat kaksi TV-sarjaa (Justimus, TV5 ja Fuck The Police, TV2). Hauskoista nettivideoista on tullut jymymenestys: ne ovat saaneet yli 60 miljoonaa katsojaa. Nyt parikymppiset nuorukaiset pääsivät musiikillaan niinsanotusti isojen poikien pöytään, kun heidät huomioitiin Emma Gaalassa.

Miltä tuntuu olla mukana kisaamassa vuoden tulokas -Emmasta?

– Onhan se älyttömän siistiä, kertoo Juho Nummela.

– Ilmeisesti tällaisella puhtaalla komediallakin on mahdollisuus päästä ehdokkaaksi. Tämä on meille tosi iso juttu, mahtava homma!

Komediaa väitetään usein viihteen vaikeimmaksi lajiksi. Kuinka helposti hauskuus Justimukselta irtoaa?

– Me ollaan tehty tätä jo monta vuotta, ja aina vain komediaa. Tuntuu, että se alkaa meiltä jo luonnistua ja me ollaan löydetty se meidän oma juttu, meidän oma kulma komedialle.

Kuinka paljon Justimuksen hauskanpidon takana on jämptiä suunnitelmallisuutta ja raakaa työtä?

– Kyllä sitä on aika paljon. Me periaatteessa tehdään tätä jo tuöskemme ja ihan päivittäin. On paljon hommaa käsikirjoittamisesta alkaen ja me tehdään kaikki alkuideasta loppuun asti itse, ainakin YouTubessa. Mutta mikäs siinä, kun on mukava duuni, niin kyllä sitä tekee mielellään. Ihan joka päivä!

Keski-ikäisten miesten ylistys

Justimus julkaisi samaan aikaan Emma-ehdokkuden kanssa uuden singlensä ja videonsa Jortsaa. Se kertoo keski-ikäisistä perheellisistä miehistä, jotka lähtevät "jortsaamaan" yökerhon nuorison kanssa. Ovatko videon keski-ikäisen, viiksekkäiden miesten elämäntilanteet uhka vai mahdollisuus? Onko se teille kauhuskenaario?

– Ei vaan päinvastoin! Se on just se, mihin me halutaan. Sitten kun mä olen keski-ikäinen, tuo on juuri se, mitä mä teen kerran kuudessa vuodessa, eli rokkaan ihan täysillä.

Juho kertoo, että keski-ikäisten miesten sielunelämä kiehtoo koko parikymppisistä koostuvaa kolmikkoa. Hän toivoo ja uskookin, etteivät oikeat suomalaiset keski-ikäiset miehet suutu videon karikatyyreista.

– Onhan se mahtavaa lähteä sinne jortsaamaan. Eihän sitä voi kukaan kieltää!

Kuva: Hannes Honkanen

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat