Näihin kauneussynteihin Novan kuuntelijat sortuvat – tunnistatko itsesi?

16.12.2014 16:03 -

Paljastimme jokin aika sitten Radio Novan tähtien sortuvan monenlaisiin kauneussynteihin. Nyt annamme puheenvuoron kuuntelijoillemme, saako kukaan synninpäästöä kauneusalan ammattilaiselta? 

Kerroimme muutama viikko sitten, millaisiin kauneussynteihin Radio Novan Minna Kuukka, Sari Seppälä ja Elina Kottonen syyllistyvät. Toiset menevät saunaan meikit naamassa ja toiset ovat jääneet koukkuun kulmien kotivärjäykseen, vaikkei lopputulos aina ole sitä mitä piti. Katso täältä, kuka hehkeistä tähdistämme syyllistyy mihin!

Annoimme myös kuuntelijoillemme tilaisuuden paljastaa kauneussyntejään. Valitsimme niistä kolme ja anoimme synninpäästöä kauneuden ammattilaiselta. Katso, saako sitä kukaan! 

Nimimerkki LK:n synti:

Käytän vuosia vanhoja meikkejä. En tiennyt, että niillä on jokin parasta ennen -päiväys, kunnes eräs kaverini siitä kertoi. Käytän niitä samoja meikkejä silti. En viitsi ostaa uusiakaan kun ne ovat niin kalliita ja käytän todella vähän meikkiä.

Kauneuden ammattilainen Tinni Nordgren vastaa:  

Kannattaa todellakin tarkistaa kuinka vanhoja kosmetiikkatuotteet ovat ja mikä niiden viimeinen käyttöpäivä onkaan. Avaamattoman tuotteen säilytysaika on noin kaksi vuotta. Tuotteiden päällä on aina kuva purkista ja purkin sisällä numero, joka kertoo montako kuukautta tuotteen avaamisesta se säilyy. Toki jos tuotetta ei käytä jatkuvasti, yleensä ne säilyvätkin pidempään. Tarkista kuitenkin, etteivät koostumus tai tuoksu ole muuttunut, varsinkin kun kyse on voidemaisista tuotteista. Tämä voi aiheuttaa epäpuhtauksia tai joissakin tapauksissa jopa infektioita tai ärsytystä.

Kauneusaddiktin synti:

Pahin mokani tällä hetkellä on, että olen addiktoitunut vedenkestävän ripsarin käyttöön. Olen kuullut, että pidemmän päälle se aiheuttaa hallaa ripsille. Minkäs sille voi, kun vain rakastan sitä kun ripsiväri ja taivutukset pysyvät nättinä koko päivän!

Kauneuden ammattilainen vastaa:  

Vedenkestävä ripsiväri ei välttämättä vahingoita ripsiä. Nykyään löytyy monia erilaisia ripsivärejä, jotka pysyvät pehmeinä myös ripsissä ja kuitenkin pitävät taivutukset. Jos pelkää, että ripsiväri aiheuttaa hallaa, suosittelen kokeiltavaksi hoitavaa ripsiväriä. Näitäkin on miljoonia erilaisia, on sekä hoitavia, värjääviä aineita tai yökäyttöön ripsiseerumeja, jotka todellakin kasvattavat ripsiä! Myös hoitavia silmämeikinpoistoaineita löytyy, jotka poistavat meikin hellävaraisesti samalla kun hoitavat ripsiä.

Mertsin synti:

Olen hirveän laiska ja huono puhdistamaan ja huoltamaan meikkivälineitä. Tiedän, että ne kuuluisi puhdistaa säännöllisin väliajoin, mutta minulla ne väliajat venyvät hyvinkin helposti pitkiksi. En vain jaksa vaivautua. Inhoan myös koko operaatiota, siksi sitä on helppo lykätä, että jos sitä vaikka myöhemmin…

Kauneuden ammattilainen vastaa:  

Siveltimet ja puuterivipat olisi hyvä puhdistaa noin kerran viikossa. Tämä kuulostaa todella paljolta, mutta ajattele kuinka nopeasti kasvovoiteesi menee huonoksi, jos purkki jää auki. Sama tapahtuu meikkivoiteelle, joka jää siveltimille moneksi päiväksi, viikoksi tai ehkä joskus kuukaudeksi. Siveltimien laatu myös huononee ja karvat alkavat irrota, ja ne voivat jäädä kasvoihin meikkiä levitettäessä. Voit ottaa tavaksi pestä siveltimet hellävaraisella shampoolla samalla kun peset hiuksesi, esimerkiksi sillä aikaa kun hoitoaine vaikuttaa. Samalla peset niitä useammin ja huomaat meikin näyttävän paljon paremmalta! 

Jäikö vielä jokin synti tunnustamatta? Kommentoi alle! 

Kuvat: Shutterstock 

(Maria Rautio / Radio Nova) 

Kilpailut

Uusimmat