Kotimainen draamasarja on myyty Kanadaan ja Amerikkaan

10.12.2014 11:02 -

Samuli Edelmannin tähdittämä Tappajan näköinen mies on myyty Kanadaan ja Amerikkaan. Matti Röngän romaaneihin perustuva sarja esitettiin MTV3-kanavalla keväällä 2011.  

Draamasarja Tappajan näköinen mies on myyty Kanadaan ja Amerikkaan. Kansainvälinen levitysyhtiö Zodiak Rights viimeisteli kaupan marraskuussa 2014 ja sarjan oikeudet on ostanut amerikkalainen MHz Networks.

Zodiak Finland ja Teea Hyytiä aloittivat ponnistelut sarjan kansainvälisen levityksen puolesta jo ennen sarjan kuvausten alkua 2009.

– Ratkaisevaa oli lopulta saada valmis sarja levittäjän katseluun. Siellä yllätyttiin suomalaisten Nordic Crime -tasoisesta laadusta ja ammattitaidosta, Teea Hyytiä kertoo.
 
– Uskon, että tulevaisuudessa suomalainen tv-draama on merkittävä vientituote. Jokainen myynti on oven avaus seuraaville projekteille.



Sarjan näyttelijäkaartissa on tähtiloistoa kerrakseen, sillä Samulin rinnalla näyttelevien Maria Ylipään, Ville Haapasalon, Martti Suosalon ja Vieno Saariston lisäksi mukana on suuri joukko valovoimaisimpia suomalaisia ja virolaisia näyttelijöitä.

Kahdeksanosaisen draamasarjan ohjasi Lauri Nurkse.

– Sarjan myynti näin suurille markkinoille on haaveiden täyttymys, ja se on osoitus, että sydämellä ja ajatuksella tehty draama puhuttelee globaalisti. Pääsemme nyt jakamaan suomalaista osaamista ja tarinankerrontaa vaativille markkinoille, Nurkse sanoo.

 

(MTV, Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat