Lauri Tähkältä joululevy – mukana ikimuistoisimmat klassikot ja Laurin oma uusi joululaulu

22.10.2014 20:44 -

Lauri Tähkän joululevy Jouluni laulut julkaistaan 7. marraskuuta.

Levyllä kuullaan tuttuja joululauluja uudelleen sovitettuina, mukana on myös yksi uusi Laurin oma joululaulu Joulu tuo luoksein rakkaat ja aiemmin Maailman kauneimmat joululaulut 2 -kokoelmalle levyttämänsä Sytytä mun sydämeni -kappale.

– Viime joulu sydänmailla, Pohjanmaalla nosti voimakkaita ja lämpimiä muistoja Veikko-papan luona vietetyistä jouluista, Papan kanssa tehdyt kuusen hakureissut, notkuvan joulupöydän perinneruoat, jouluaaton sauna ja koivunvihdantuoksu, jalan alla nariseva lumi ja pakkasesta paukkuvat hirsitöllit ja etenkin kauniit yhteislauluhetket Tuhkasaaren tuvassa kun Turku julistaa joulurauhan. Kaikkien piti olla hiiren hiljaa taatan joulupakinan kuuluessa vanhasta putkiradiosta. Näissä tunnelmissa joululevyä valmistellessa Jouluni laulut -levylle valikoitui rakkaimmat joululauluni, ne laulut, joilla on suuri merkitys lapsuuden jouluihini Pohjanmaalla ja joihin liittyy voimakkaita tunteita jouluihini Turussa, Lauri kertoo joululevyyn innoittaneista tunnelmista.

Pianisti Milla Viljamaa on sovittanut tutut joululaulut niin, että ne saavat osakseen myös jotain uutta ja tuoretta näkökulmaa. Yhteensä noin 30 henkinen musiikkitaitureista koostuva levykokoonpano värittää lauluja välillä herkän harpun voimin, välillä taas eloisan jousiorkesterin tai iloluontoisen pelimanniyhtyeen sävelin.

– Jouluni laulut -levyllä lähdettiin hakemaan Laurin näköistä ja ajatonta linjaa. Laurin tulkinnat saavuttavat tällä levyllä sekä liikuttavan herkät että kepeän riemukkat joulun tunnelmat. Toivotan kaikille jylhiä, höpsöjä, kauniita, liikuttavia, raikkaita ja mielikuvituksellisia hetkiä levyn parissa, Milla kertoo levystä.

Jouluni laulut -levyn kappaleet:
1. Kun joulu on
2. Me käymme joulun viettohon
3. En etsi valtaa loistoa
4. Heinillä härkien kaukalon
5. Joulu tuo luoksein rakkaat
6. Jouluyö juhlayö
7. Tonttu
8. On hanget korkeat nietokset
9. Tuikkikaa oi joulun tähtöset
10. Konstan joululaulu
11. Hiutaleet maahan leijailee
12. Sytytä mun sydämeni

(Radio Nova)

Kilpailut

Uusimmat