Vampyyrien ystäville verevä syksy – Vampyyrien sukua kertoo verenimijöiden pioneereista

16.08.2014 19:08 -

Vampyyripäiväkirjat  on saanut oman spin off -sarjansa Vampyyrien sukua, joka alkaa Subilla ja suoratoistona Katsomossa syyskuussa.

1990-luvulla Buffy, vampyyrintappaja toi modernit hammastelijat ruutuihin camp-hengessä, ja feministienkin kiittelemästä suosikkisarjasta versioi myös oma tuotantonsa Angel. Molemmat yhdysvaltalaissarjat keräsivät laajan fanikunnan Suomessakin.

Viime vuosien teineille suunnatut Twilight-elokuvat ja televisiosarjat kuten aikuisille suunnattu True Blood ja hieman nuoremmille tehty Vampyyripäiväkirjat ovat todistaneet, että vampyyrien lumo kantaa 2010-luvullakin.

Vampyyripäiväkirjojen menestys synnytti oman rinnakkaissarjansa Vampyyrien sukua, jossa seurataan maailman ensimmäisiä vampyyreita.

Heitä kutsutaan nimellä The Originals, alkuperäiset, joka on myös sarjan englanninkielinen nimi. Mikaelsonin sisarukset Elijah (Daniel Gillies), Rebekah (Claire Holt) ja Klaus (Joseph Morgan) ovatkin maailman vanhimmat ja ensimmäiset vampyyrit. Klaus on lisäksi hybridi – vampyyrin ja ihmissuden risteytys. Mikaelsonit ovat pelättyjä, arvostettuja ja liki mahdottomia tappaa.

Sarja alkoi Yhdysvalloissa lokakuussa 2013, samoihin aikoihin sisarussarjansa viidennen tuotantokauden aikaan. Uusi spin off -sarja onnistui löytämään faninsa, ja Vampyyrien sukua -sarjasta on nyt tehty toinenkin kausi, joka alkaa tulevana lokakuuna Yhdysvalloissa.
 
Valtataistelua New Orleansissa
   
Charles Michael Davis näyttelee New Orleansia hallitsevaa karismaattista ja vaarallista vampyyria Marcelia.
        Vampyyrien sukua -sarjan tarina alkaa Mikaelsonin sisarusten paluulla New Orleansiin, kaupunkiin jota he olivat vuosisatoja sitten rakentamassa. New Orleans oli heille koti, mutta nyt sitä hallitsee uusi kuningas: Klausin suojatti ja oppipoika, häijyluontoinen ja karismaattinen vampyyri Marcel (alakuvan Charles Michael Davis).

Klaus himoitsee Marcelin paikkaa Ranskalaisen korttelin ykkösmiehenä ja on valmis tekemään mitä tahansa sen saavuttaakseen.

Vampyyrien sukua on ollut ehdolla People’s Choice Awards -, Teen Choice Awards - sekä Emmy Awards -palkintojen saajaksi. Pääosaesittäjä Joseph Morgan nappasi People's Choice  -palkinnon suosituin näyttelijä uutuussarjassa -kategoriassa.

Englantilaisen, 33-vuotiaan Morganin piti alun perin esiintyä vain neljässä Vampyyripäiväkirjat-jaksossa, mutta onnistui vakuuttamaan sarjan tekijät ja loistaa nyt uutuussarjan pääroolissa.

Sarjan ensimmäisessä tuotantokaudessa on 22 jaksoa.

VAMPYYRIEN SUKUA Subilla ja suoratoistona MTV Katsomossa 14.9.2014 alkaen kello 23.30.

Vampyyripäiväkirjoista pyörii vielä tovin Subilla neljäs tuotantokausi. Kauden päätösjakso nähdään 17. syyskuuta.

(MTV, Radio Nova)

Kuvat: MTV
 

 

Kilpailut

Uusimmat