”Metallimusiikkia kuuntelevat ovat onnellisia ja rikkaita”

07.06.2014 13:56 -

Gigwise-sivu uutisoi tuoreesta tutkimuksesta, jossa on tutkittu yhteyttä metallimusiikin, varakkuuden sekä onnellisuuden välillä.

Atlantic City Labin ja Martin Porsperity -instituutin tutkijoiden mukaan kussakin maassa vaikuttavien metalliyhtyeiden määrä on suorassa suhteessa muun muassa maiden ”tulotasoon, luovuuden ja yritystoiminnan määrään, korkeakoulututkinnon suorittaneiden määrään, sekä kansalaisten, tulotasoon hyvinvointiin ja tyytyväisyyteen”.

Suomessa ja muualla Skandinaviassa metallibändejä on runsaasti väkilukuun nähden, josta antaa osviittaa muun muassa tämä karttakaavio.

On toki selvää, ettei hyvinvoinnin ja metallimusiikin välillä ei ole suoraa syy-seuraus-suhdetta. Tutkimustulosten perusteella voi toki päätellä sen, että korkeamman elintason maissa on enemmän metallimusiikkia soittavia ihmisiä. Tähän vuorostaan syynä saattaa olla muun muassa korkea musiikkiopetuksen taso kouluissa, mikä vuorostaan antaa hyvät lähtökohdat ja valmiuden musiikkiharrastuksen aloittamiselle.

– Vaikka metallimusiikkia saatetaan pitää syrjäytyneiden työväenluokan miesten musiikkina, se nauttii suurinta suosiota kehittyneimmissä, suvaitsevaisimmissa ja koulutetuimmissa maissa. Uusia musiikillisia tyylejä saattaa kyllä syntyä marginaalisempien ryhmien keskuudessa, mutta vauraiden maiden yhteiskunta- ja mediarakenne mahdollistaa sen, että niissä viihdeteollisuus voi myös levittää tehokkaasti uusia genrejä ja tyylejä, tutkimuksessa myös kerrotaan.

(Radio Nova, Gigwise)

Kilpailut

Uusimmat