Kaikki Suomen MM-ottelut kuullaan suorina lähetyksinä Radio Novassa

06.05.2013 09:37 -

Radio Novan selostajana toimii Tomi Tuominen.

Mies on innoissaan tulevasta työtehtävästään.

- Odotan kisoja todella mahtavalla fiiliksellä. Pikkukundista asti olen vuosittain seurannut MM-kisat ja lätkää tietysti muutenkin, ja nyt pääsen touhuamaan kotikisoissa aivan ytimessä jo toista vuotta peräkkäin. Tällä kertaa tosin duunitehtävä on erilainen kuin viime vuonna. Kyllä mä kieltämättä olen haaveillut lätkän selostamisesta aina ja nyt pääsen tämänkin haaveen toteuttamaan. 

Mutta miten Tomi kokee selostamisen eroavan radion ja television välillä?

- Radioon selostaminen on siinä mielessä erilaista, että kuuntelijalle pitää tavallaan maalata tapahtumat kuviksi. Selostamisen tulee olla yksinkertaista ja selkeää. Mitään turhia kikkailuja ei kannata heitellä sekaan. Selostetaan siis vain kenttätapahtumia ja pelikatkoilla voidaan purkaa vähän taustoja. Tunnelma varmasti välittyy radionkin välityksellä, siitä ei Leijonien matseissa liene epäselvyyttä. Keinotekoisesti en tunnelmaa ala kohottaa, se tulee luonnostaan. Ennalta suunnitellut jutut paistaa aina läpi, ne eivät ole hyviä. Mennään ihan fiilispohjalta. Fiilistä varmasti riittää.

Tuominen on toiveikas Leijonien mitalisijoituksesta, kun pohditaan kisojen kärkikolmikkoa.

- Ai perhana! Tämä on aina paha kysymys. Pitääkö vetää järki- vai tunnepohjalta? Kyllähän järki sanoo, että Suomen pitää ylittää itsensä yltääkseen mitaleille, se on ihan selvä juttu. Mutta tässä hommassa pitää tietysti olla sinivalkoiset lasit päässä, joten pakko siihen mitaliin on uskoa ja toivoa. Eli Suomelle yksi paikka mitalikolmikosta. Kaksi muuta paikkaa annan tässä arvauksessa Venäjälle ja Kanadalle. Varasijalle sijoitan toisen isäntämaan Ruotsin.

Kilpailut

Uusimmat