Neil Young Helsinki Classic Festivalin pääesiintyjäksi - mukana myös J. Karjalainen

18.03.2013 10:03 -

Suomen kesän huippukonsertit saavat jatkoa, kun legendaarinen Neil Young saapuu konsertoimaan Helsinkiin elokuussa.

Helsingissä nähdään 5. elokuuta odotettu konserttivieras, kun Neil Young & Crazy Horse saapuu Helsinki Classic Festival -pääesiintyjäksi!

Neil Young on yksi musiikkihistorian vaikutusvaltaisimmista laulaja-lauluntekijöistä joka syystä on päässyt Rock ’n’ Roll Hall of Fameen. Kappaleet ”Heart of Gold”, ”My my, hey hey”, ”Harvest Moon” sekä riemukas ”Rockin’ in the Free World” ovat klassikoita. Vuosi 2012 oli herkullinen Neil Youngin faneille, sillä mies julkaisi runsaasti uutta musiikkia Crazy Horsen kanssa vuosikymmenen tauon jälkeen: ensin ilmestyi ”Americana” ja sitten vielä tupla-albumi ”Psychedelic Pill”.

Suomen suosituimpiin muusikoihin lukeutuva J. Karjalainen on viime viikoina täyttänyt tarinoineen lehtien kansia ja sisäsivuja. Syynä on odotettu albumi Et ole yksin, joka saatiin vihdoin kauppoihin viime perjantaina. Karjalainen on palannut juurilleen perinteiseen rock-ilmaisuun työstettyään amerikansuomalaisia kappaleita levyillä Lännen-Jukka (2006), Paratiisin pojat (2008) ja Polkabilly Rebels (2010). Uusin single Mennyt mies on iso radiohitti ja video on kerännyt yli 950 000 katselukertaa YouTubessa.

Latebirds All Stars on roots-musiikin klassikoita esittävä suomalainen superkokoonpano. Taiturillisen taustayhtyeen solisteina nähdään Anssi Kela, Jonna Tervomaa, Tuomo Prättälä ja Tokela.

Kolmatta kertaa järjestettävä Helsinki Classic Festival esittelee rockin klassikkoartisteja sekä kiinnostavia tulokkaita. 2012 pääesiintyjänä oli Sting ja, kuten silloinkin, myös tulevana elokuuna Helsingin ytimessä sijaitseva Kaisaniemen puisto täyttyy mahtavasta musiikista, laadukkaasta ruokatarjonnasta sekä viihtyisästä tunnelmasta. Alueelle tulee viime vuoden tapaan myös penkkejä, jotta tanssimisen ja ystävien tapaamisen lomassa yleisöllä on mahdollisuus levähtää. Istumapaikat ovat numeroimattomia.

HELSINKI CLASSIC FESTIVAL 2013:

Neil Young & Crazy Horse

J. Karjalainen

Latebirds All Stars featuring Anssi Kela, Jonna Tervomaa, Tuomo Prättälä, Tokela

Ma 5.8.2013 Helsinki, Kaisaniemen puisto

Portit aukeavat klo 14.00

Ikäraja K-18

Liput tulevat myyntiin ma 25.3.2013 klo 9.00

Tiketti

Lippupalvelu

Menolippu

<cms gallery "Helsinki Classic Festival 2012" "4" />

Kilpailut

Uusimmat