Kesäautoilija - muista sopivat jalkineet!

20.07.2011 15:00 -

Helteellä kannattaa autoilla kunnon jalkineilla ja varata riittävästi vettä ja aikaa.

Huonosti vaihtuva tai liian lämmin ilma väsyttää ja hankaloittaa keskittymistä. Siksi autossa on huolehdittava riittävästä ilmanvaihdosta. Lisäksi on hyvä varata matkalle juotavaa ja pitää useampia taukoja.

Autonkuljettajan on huolehdittava myös siitä, etteivät hänen vaatevalintansa haittaa ajoneuvon käsittelyä. Kuumasta kelistä huolimatta ajoneuvon kuljettajan jalassa on hyvä olla tarkoituksenmukaiset ja ajamiseen soveltuvat jalkineet.

Kuljettaja voi vaikuttaa ajoturvallisuuteen monella tavalla. Ajoneuvon kunnon lisäksi myös kuljettajan on hyvä varustautua matkan tekoon. Kesähelteillä autossa on hyvä pitää lumilapion asemasta vesipullo.

Kuljettajan vaatetus ei yleensä vaikuta liikenneturvallisuuteen, mutta poikkeuksiakin on. Kuljettajan polkiessa kaasu-, jarru- tai kytkinpoljinta korostuu se, millaiset jalkineet jalkoja koristavat.
 
Jalkineet jotka voivat irrota jalasta ja luiskahtaa poljinten alle eivät sovi autonkuljettajan jalkaan. Myös erimalliset korkokengät voivat soveltua ajamiseen heikosti. Tuntuma ajonhallintavälineisiin ei saa heikentyä epäsopivan kenkävalinnan myötä.

Ajoneuvoa saa periaatteessa ajaa paljain jaloin, jos tästä ei aiheudu haittaa hallinnalle. Laki ei myöskään määrittele millaiset jalkineiden pitää olla.

(Radio Nova, Liikenneturva)

Kilpailut

Uusimmat