Jesse Puljujärven äiti Tuula: Sitä vaan luottaa, että kyllä se sen homman osaa

07.01.2016 09:52 -

Sari Seppälä sai tuoreen jääkiekon maailmamestari Jesse Puljujärven äidin haastatteluun. Mitkä olivat Tuula Puljujärven tunnelmat MM-finaalin jälkeisenä päivänä? 

Suomalaiset jännittivät tiistaina lähes koko kansan voimin Nuorten Leijonien finaaliottelua Venäjää vastaan. Kun tavallista tv:n katsojaakin ottelu jännittää, niin mielessä käy, millaiset tunnelmat pelaajien omaisilla ja ystävillä mahtaa olla. Jesse Puljujärven äiti Tuula Puljujärvi selvisi ottelusta ilman itkua.

– Selvisi siitä. Sehän siinä on, että nämä pojat ovat ihan pienestä asti kaikki pelanneet jääkiekkoa, ja on ollut tiukkoja paikkoja muulloinkin. Sitä vaan luottaa, että kyllä se sen homman osaa, Tuula Puljujärvi kertoo.

Jos Suomi olisi hävinnyt ottelun, pitää osata kääntää katseet hävitystä ottelusta eteenpäin.

– Eihän se ole kuin jääkiekkoa! On tulossa uusia pelejä. Eihän se ole maailmanloppu, jos yhden pelin häviää. Eihän se ole henki ja elämä. Eihän se kuitenkaan ole kuin jääkiekkoa.

Jesse Puljujärven kyvyistä vanhemmat havahtuivat Jessen muuttaessa kotoa 13-vuotiaana Ouluun pelaamaan.

– Kun jääkiekkoasiantuntijat rupesivat katsomaan, että sillä on kykyjä, niin silloin sitä ajatteli, että kyllä se sitten on hyvä, kun ne haluaa sen tuonne pelaamaan.

Puoli Suomea on sekaisin Jesse Puljujärvestä, mutta äiti Tuula pysyy kuitenkin tyynenä ja on tyytyväinen siitä, että poika saa tehdä sitä, mitä haluaa eli pelata jääkiekkoa.

– Koulunkäynti ei ole oikein maistunut. Kyllä se mielummin aina lähtee pelaamaan, kun pitäisi läksykirjat kaivaa esiin.

Kuuntele Tuula Puljujärven haastattelu:

Kuva: Shutterstock 

           

Kilpailut

Uusimmat