Jo Nesbøn kohuttu tv-trilleri Miehitetty MTV3-kanavalla tammikuussa

13.12.2015 08:29 -

Norjan kaikkien aikojen kallein tv-sarja Miehitetty alkaa MTV3-kanavan tiistain laatudraamapaikalla 12.1. klo 21 alkaen. Ajankohtainen ja poliittista kohua maailmalla herättänyt sarja sijoittuu Norjaan, jonka Venäjä on vallannut öljykriisin keskellä.

Uusi jännityssarja perustuu dekkarikirjailija Jo Nesbøn alkuperäisideaan.

Fiktiivinen sarja Miehitetty kuvaa lähitulevaisuutta, jossa Norjan uusi, ympäristöystävällinen hallitus on lopettanut öljyn ja kaasun tuotannon Pohjanmerellä. Norjan pääministeri Jesper Berg (Henrik Mestad) on päättänyt ottaa ilmastokriisin vakavasti ja korvata fossiiliset polttoaineet ympäristöystävällisellä torium-energialla. Päätös pakottaa EU:n kutsumaan Venäjää avuksi, joka päätyykin valloittamaan Norjan.

Mihin kaikkeen valtiot ovatkaan valmiit öljy- ja kaasuvarojen turvaamiseksi? Sarjan kantaviksi teemoiksi valikoituvat uskollisuus itseään, omaa perhettään ja maataan kohtaan.

Miehitetty on poliittinen, kymmenosainen trilleri, jonka ensiesitys kotimaassaan Norjassa oli syyskuussa 2015 TV2-kanavalla. Sarja sai Norjassa huiman suosion, kun sarjan ensiesitys sai sunnuntai-iltana TV2-kanavalla enemmän katsojia kuin mikään muu draamasarjan ensi-ilta aiemmin (663 000). Miehitetty perustuu suositun dekkarikirjailija Jo Nesbøn alkuperäisideaan. Sarjan pääosissa nähdään muun muassa Henrik Mestad, Ane Dahl Torp, Vegar Hoel ja Eldar Skar.

Norjan kaikkien aikojen kalleimman tv-tuotannon budjetti oli 11 miljoonaa dollaria (NOK 90 miljoonaa) ja sarja on myyty Suomen lisäksi Iso-Britanniaan, Saksaan, Ranskaan, Ruotsiin, Tanskaan, Islantiin ja Alankomaihin. Sarjan on tuottanut ruotsalainen Yellow Bird, joka on myös Wallander-tv-elokuvien ja Stieg Larssonin Millenium-trilogian takana. Sarjan tuotannossa oli mukana myös ranskalaissaksalainen Arte.

Miehitetty MTV3-kanavalla tiistaisin 12.tammikuuta klo 21 alkaen.

Kilpailut

Uusimmat