Kuka ön Pertti Ström? kysyy Pertti Kurikan Nimipäivät

30.10.2015 12:40 -

Pertti Kurikan Nimipäivät julkaisi version Eppu Normaalin Kuka ön Pertti Ström? -kappaleesta. Biisi on toinen single Eput Rautaa 2 -tribuuttilevyltä, joka julkaistaan vuoden 2016 alussa.

– Valitsimme Pertti Strömin, koska se on hyvä biisi, ja sen on esittänyt Eppu Normaali. Minulle se oli hirveän vaikea soittaa, kun siinä vaihtuu yhdessä kohtaa sointu niin nopeasti. En oikein osaa soittaa sitä. Muuten se oli ihan jees, mutta oli vähän vaikeuksia. Eppuja kuulin ekan kerran kun olin nuori mies Antinkartanossa. Kävin keittiön Reetta-rouvan luona kylässä ja hänellä oli levy jossa laulettiin "jee-jee-jee, jee-jee-jee-jee-jee". Se oli hittilevy, Pertti Kurikka kertoo.

Eput Rautaa 2 -kokoelmalevy on jatkoa vuonna 2014 julkaistulle ensimmäiselle osalle. Kokoelmalevyllä suomalaiset huippuartistit tulkitsevat Eppu Normaalin kappaleita.

Pertti Kurikan Nimipäivät on mukana myös Sound of Finlandin 20.11. julkaistavalla joulu-EP:llä Kylmän joulun paluu kappaleella Joululahja. EP on jatkoa Poko Rekordsin legendaariselle punk-henkiselle joulukokoelmalle Kylmää joulua! vuodelta 1978.
 
Pertti Kurikan Nimipäivät on vuonna 2009 perustettu punk-yhtye, joka nousi kulttimaineeseen jo ensimmäisellä demollaan Kallioon. Tämän jälkeen bändiltä on ilmestynyt 8 EP:tä, kaksi singleä, sekä kaksi kokoelma-albumia. PKN on ollut kysytty bändi myös ulkomailla. Suomen lisäksi yhtye on kiertänyt mm. Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Norjassa, Kanadassa, Kosovossa, Hollannissa ja Sveitsissä. Yhtye oli Suomen edustaja tämän vuoden Euroviisuissa. 

Kuuntele Kuka ön Pertti Ström?

Kuva: Anton Sucksdorff

Kilpailut

Uusimmat