Liikuttava tarina: Homopari pääsi viimein naimisiin 52 vuoden seurustelun jälkeen

25.10.2015 21:15 -

Bill Novak ja Norman McArthur tapasivat toisensa yhteisen tutun häissä vuonna 1963. Kun Pennsylvanian osavaltio laillisti saman sukupuolen väliset avioliitot, avioituivat he viimein 52 vuoden yhdessäolon jälkeen. 

Vuonna 1963 toisensa tavanneet ja siitä asti onnellisesti yhdessä olleet Bill Novak ja Norman McArthur virallistivat suhteensa avioliitolla 52 yhteisen vuoden jälkeen.

Pariskunta muutti Pennsylvaniaan parikymmentä vuotta sitten. Osavaltion lakien mukaan homopareilla ei tuolloin ollut mitään laillisia oikeuksia toisiinsa. Lakineuvoja myös kertoi heille, että helvetti jäätyy ennemmin kuin Pennsylvaniassa laillistettaisiin homoliitot.

Ainoaksi keinoksi saada esimerkiksi perintöverohelpotuksen, lähiomaisen statuksen esimerkiksi sairaalassa ja muita laillisia oikeuksia oli toisen adoptio. Vaikka heidän ikäeronsa on vain kaksi vuotta, olivat he virallisesti isä ja poika vuodesta 2000 lähtien.

Kun Pennsylvaniassa lopulta tänä vuonna hyväksyttiin samaa sukupuolta olevien avioliitot (eikä helvetti jäätynyt), piti heidän saada kumottua adoptiopäätös. Tämä onnistui ja viimein kaksikko pääsi naimisiin.

– Se oli sanoinkuvaamaton fiilis. Kun aloitimme seurustelun, ajatus avioliitosta ei edes siintänyt horisontissa, pariskunta kuvailee.

//

In celebration of National Coming Out Week, an incredible love story between two men that spanned 52 years before they were finally able to marry.In collaboration with msnbc.

Posted by Upworthy on 16. lokakuuta 2015

Kuva: Shutterstock

(Nova, UpWorthy) 

Kilpailut

Uusimmat