Nokialaisen Homer-koiran ylipainon diagnoosina Itsepäisyys: Suostui lenkkeilemään vain kyljellään

22.10.2015 10:35 -

Nova kerää kuulijoiltaan hyviä uutisia. Sarjan ensimmäisessä osassa kerromme nokialaisesta Homer-koirasta, joka pääsi lihomaan sympatessaan emäntänsä raskautta. Lenkeillä kyljellään makaavaa koiraa sai vain raahata perässä. 

Nokialla tassutteleva kuusivuotias welsh corgi pembroke -rotuinen Homer pääsi vaivihkaa lihomaan muutama vuosi sitten. Nimensä mukaisesti hauva on aina tykännyt maata sohvalla ja syödä, mutta ennen kuitenkin lähti mielellään ulkoilemaan ja etsimään uusia rapsuttajia.

–Homer alkoi lihomaan, kun olin raskaana. En tuolloin pystynyt kunnolla liikkumaan ja viemään sitä pidemmille lenkeille. Homer vartio minua sängyssä eikä suostunut lähtemään viereltäni pitkäksi aikaa pois. Sillä oli niin sanottu symppisraskaus, kolmevuotiaan tytön äiti ja Homerin emäntä Johanna Eskonniemi kertoo.

Homerin tapa jäi päälle ja koira halusi vain jäädä kotiin makoilemaan. Lenkkeily näytti tältä:

Itsepäinen Homer-koira ei suostu lenkkeilemään muuta kuin kyljellään from NovaSuomi on Vimeo.

Kun omistajat havahtuivat Homerin lihomiseen, näyttivät he eläinlääkärille yllä olevaa videota. Lääkärin diagnoosi oli itsepäisyys, eikä taustalla ollut sairautta. Homer joutui laihdutuskuurille, kun vaaka näytti 22 kiloa.

–Olihan se nyt hirveän noloa vetää koiraa lahnana perässä. Lopulta naapurusto tiesi, että se vaan Homer ja se ei kävele vaan tulee perässä löntystellen tai makuullaan talvella. Kerran Homer juoksi, niin naapurin lapset olivat ihan ihmeissään, olemmeko vaihtaneet Homerin toiseen koiraan, Johanna muistelee.

Paras tapa saada Homer ulos oli että koko perhe lähti mukaan. Pikku hiljaa Homerin lenkit pitenivät ja tällä hetkellä Homer painaa alle 16 kiloa.

–Voitimme tuon itsepäisyyden lenkillä. Se oli mentävä eikä meinattava. Ja sitten kun päästiin, niin sai koira ihan rauhassa mennä sänkyyn peiton alle makaamaan, Johanna kertoo.

Onko sinulla kerrottavana hyvä uutinen? Lähetä se meille TÄÄLLÄ

Kuva: Shutterstock

(Nova / Maria Rautio)

Kilpailut

Uusimmat