Pertti Kurikan Nimipäivän uusi kappale: Pertti käyttää kondomia

20.10.2015 08:00 -

Kappaleella juhlitaan kansainvälistä Maailman aids-päivää 1. joulukuuta 2015. Vuosittaisen teemapäivän tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta hivistä ja aidsista sekä kampanjoida hiv-tartuntojen ennaltaehkäisyn ja hiv-positiivisten oikeuksien puolesta.

Teemapäivää on järjestetty vuodesta 1988 asti ympäri maailmaa. Suomessa Maailman aids-päivän teema vuonna 2015 on monimuotoisuus.

PKN:n lauluntekijä Pertti Kurikalla on pitkään ollut ajatuksena tehdä biisi kondominkäytöstä. Kun sattumalta Maailman aids-päivän toimikunta pyysi bändiä esiintyjäksi Maailman aids-päivän tapahtumaan, biisin oli aika syntyä.

Nyt 1.12. Pertti käyttää kondomia -biisi näkee päivänvalon ja levynjulkaisukeikkaa vietetään teemapäivän yhteydessä ravintola Herculeksessa.

– Uusi biisi on erittäin hyvää musiikkia. Se kertoo siitä, että Pertti käyttää kondomia. Se on minusta erittäin hyvä asia, Kurikka kertoo biisin sanomasta.

– Soitamme keikan Maailman aids-päivän kunniaksi. Hiv on tarttuva tauti. Sitä me emme halua. Käyttäkää kondomia, jos haluutte, Kurikka kommentoi bändin osallistumista Maailman aids-päivän tapahtumaan.

 

Teemana monimuotoisuuden kunnioittaminen

Maailman aids-päivän toimikunnan mukaan hiviin ja sen myötä hiv-tartunnan saaneisiin kohdistuu edelleen ennakkoluuloja ja turhia pelkoja, joita teemapäivän avulla pyritään poistamaan. Hivin tarttuvuudesta on olemassa vanhentuneita ja vääriäkin käsityksiä.

Tosiasia on, että hiv ei tartu arkipäiväisissä tilanteissa tai sosiaalisissa kontakteissa. Lääkitys estää hivin tarttumisen seksissä ja sen ansiosta hiv-tartunnan kanssa voi myös elää oireetonta ja täysipainoista elämää. Käyttämällä kondomia ja liukuvoidetta voi suojautua hiv- ja muilta seksitautitartunnoilta.

Asenteiden muutos vaatii paitsi tietoa, myös ymmärrystä ja kunnioitusta ihmisten erilaisia elämäntarinoita ja monimuotoisuutta kohtaan. Monimuotoisuutta tulee kunnioittaa myös terveydenhuollon palveluissa, jotta ihmisten kynnys hakeutua hiv-testiin pysyy matalana.

Seksuaaliterveysneuvonnassa tulee ottaa huomioon ihmisten erilaisuus, jotta osataan arvioida hiv-testauksen tarve ja ohjata ihmisiä turvallisempaan seksikäyttäytymiseen.

– Tänä vuonna Maailman aids-päivän tapahtuman tarkoituksena on kutsua kaikki mukaan juhlimaan ihmisten monimuotoisuutta. Samalla haluamme lisätä tietoisuutta hivistä, sen hoidosta ja ennaltaehkäisyn merkityksestä, kertoo viestintäpäällikkö Vilma Pietilä Hiv-tukikeskuksesta.  

Pertti Kurikan Nimipäivien lisäksi tapahtumassa esiintyvät rap-artisti Rauhatäti & enkelit sekä burleskitaiteilijat Sir Willy Waterlily & Johnny Moth. Tapahtuma on maksuton. 

Maailman aids-päivän kunniaksi järjestetään myös muita tapahtumia. Lisätietoa osoitteesta: www.maailmanaidspaiva.fi

 

Kilpailut

Uusimmat