Cheek on antanut Alpha Omega -levylle kaikkensa: Annan kaiken, kun enempää ei ole

15.10.2015 15:08 -

Cheek Alpha Omega -levylle on sämplätty Cheekin vanhoja biisejä ja artisti kokee antaneensa sille kaikkensa ja menneen syviin vesiin.

Elokuussa Cheek kertoi Novan Aamun haastattelussa, että hänellä oli alusta asti erikoinen lähtökohta koko Alpha Omega -albumille.

—  Mietin, pitäisikö hakea niitä vanhoja viboja ja vokaalisämplejä, joita oli ensimmäisen levyn aikoihin, ja tuoda ne tähän päivään. Joku sanoikin, että tämä kuulostaa vanhalta Diplomatsilta. Se oli juuri se, mihin tähtäsin, Cheek kertoo viitaten New Yorkin Harlemista kotoisin olevaan yhdysvaltalaiseen hiphop-ryhmään.

Cheek kertoi, että kappaleita on sämplätty vähän salaa, niin ettei niitä edes välttämättä huomaa tai tunnista.

—  Sitä toi Alpha Omega -levyn nimikin tarkoittaa, että mukana on alusta loppuun se kaari ja kaikki siltä väliltä. Ajattelin, ettei minulla ole muuta vaihtoehtoa kuin palata vähän takaisin ja mennä sen Cheek-ilmiön taakse ja raportoida sieltä.

Elokuussa julkaistu Sä huudat kuvaa Cheekin mukaan hyvin uuden albumin henkeä.

— Tämä tulee olemaan urani voimakkain ja tunteikkain albumi. Se varmasti nousee sieltä, että olen yrittänyt avata itseäni vielä enemmän. Jos annan kaiken, olen antanut tarpeeksi. Annan kaiken, kun enempää ei ole. Jos pystyn repimään itseni niin auki, että tässä on tämä, siinä on Alpha Omega.   

Alpha Omegan julkaisun jälkeen Cheek pitää pientä hengähdystaukoa ja vuodenvaihteessa hän suuntaa lähes loppuunmyydylle jäähallikiertueelle. 

Kuva: Iida Korhonen

Kilpailut

Uusimmat