Bändihaku ilmaiseen Helsinki Rock Academyyn on alkanut

01.07.2015 17:38 -

Maksuton valmennus käynnistyy pääkaupunkiseudulla syksyllä 2015 ja nyt mukaan haetaan nuoria musiikinharrastajia. Tavoitteena on jakaa bändeille tietotaitoa ja auttaa bändejä kehittymään ammattimaisemmiksi.

Helsingin, Espoon ja Vantaan yhteisessä Rock Academy -valmennushankkeessa valitaan yhteensä kymmenkunta nuorten bändiä kahden vuoden pituiseen monipuoliseen ja maksuttomaan koulutukseen, jossa paneudutaan esimerkiksi studiotyöskentelyyn, keikkailuun ja markkinointiin.

Valitut yhtyeet ja sooloesiintyjät saavat musiikkialan ammattilaisten ohjaamaa opastusta bänditoiminnan lukuisilla eri osa-alueilla.

Bändihaku Helsinki Rock Academyyn käynnistyi keskiviikkona 1.7.2015 ja jatkuu 16. elokuuta asti. Espoo ja Vantaa järjestivät omat bändihaut jo keväällä 2015.

Helsingissä musiikkialan ammattilaisista muodostuva raati valitsee enintään neljä bändiä tai sooloartistia syksyllä 2015 alkavaan valmennukseen.

Hakuohjeet löytyvät osoitteesta rockacademy.munstadi.fi. Hakijoilta edellytetään motivaatiota, halua kehittyä ja valmiutta sitoutua valmennukseen vuoteen 2017 saakka. Musiikin tyylilaji on vapaa: pop, rap, metalli, EDM – kaikki käyvät. Yhtyeiden tulee esittää omaa materiaaliaan.

Rock Academy -hanke käynnistyy täydellä teholla syksyllä 10. syyskuuta avajaistapahtumalla Kulttuuriareena Gloriassa. Luvassa on erilaisia tapahtumia pitkin syksyä ja rokkiakatemia huipentuu joulukuussa Helsingissä järjestettävään yhteiskonserttiin.

Pääkaupunkiseudun Rock Academy on osa valtakunnallista Rock Academy Finland -hanketta. Turun lisäksi toimintaa on Joensuussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Raumalla.

Pääkaupunkiseudun Rock Academy -hanke jatkuu 1.8.2017 asti, ja hanketta toteuttavat pääkaupunkiseudun nuoriso- ja kulttuuritoimet yhteistyössä Elävän musiikin yhdistys ELMU ry:n kanssa.

Kuva: Shutterstock

(Rock Academy, Nova)

Kilpailut

Uusimmat