Uusi tv-sarja näyttää kotimaisten tähtien uskomattomat ensiesitykset vuosikymmenten takaa

21.04.2015 13:20 -

Retrohelmet esittelee 23.5. alkaen ikimuistoisia musiikkiesityksiä MTV3-kanavalla. Luvassa on niin retrorakkautta, huumoria kuin kasaridiscoakin, uskomattomia musiikkivideoita sekä peräti 60 artistin ja tekijän haastattelua.

Retrohelmet kaivaa arkistojen aarteet esiin ja kysyy mitä tähdille kuuluu nyt. MTV3:n kesäsarjassa sukelletaan biiseihin teemoittain, luvassa on muun muassa retrorakkautta, huumoria, kasaridiskoa ja -synkistelyä sekä suomirockia. Sarjassa nähdään muun muassa Paula Koivuniemen Aikuinen nainen -hitin ensimmäinen tv-esitys.

Omia esityksiään muistelevat lisäksi Katri Helena, Ressu Redford, Pauli Hanhiniemi, Heikki Salo, Meiju Suvas, Eini, Markku Aro, Jaakko Teppo, Danny, Maarit ja Pepe Willberg. Kaiken kaikkiaan ohjelmassa haastatellaan noin 60 artistia ja tekijää.



— Arkistojen penkomisessa on ollut valtava työ, olen tehnyt sitä tätä ohjelmaa ajatellen jo vuosia. Aina jostain ilmestyy joku yllättävä tai erikoinen esitys, ohjelma tai kappale. Musiikkivideoihin satsattiin Maikkarilla erityisesti 80-luvulla ja niitä tehtiin paljon muun muassa Toivotaan, toivotaan -ohjelmiin. Levyraadista löytyy myös uskomattomia helmiä. Satoja upeita esityksiä on digitoitu vanhoilta betanauhoilta, Retrohelmet-juontaja ja tuottaja Tanja Huutonen kertoo.

— Tämän ohjelmanteon suola on kuitenkin haastatella artisteja. Heitä olen tavannut koko kevään ja saanut kuulla kappaleiden synnystä, itse esityksestä tai vaikkapa tyylistä. Ihania tapaamisia ja huikeita muisteloita on luvassa.

Retrohelmet (23.5. alkaen) lauantaisin klo 21 MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa. Uusinta sunnuntaisin klo 18. Sarjassa on 15 osaa.

mtv.fi/retrohelmet
#retrohelmet

Kilpailut

Uusimmat