Spotify ei ole halukas luopumaan ilmaisversioistaan edes painostuksen alla

24.03.2015 08:44 -

Spotifyta yritetään painostaa luopumaan palvelunsa tarjoamisesta mainosten tuella. Levy-yhtiöt haluavat palvelun panostavan maksaviin käyttäjiin.

Spotifylla on lukuisia premium-käyttäjiä, jotka voivat kuunnella Spotifyn kautta musiikkia myös offline-tilassa ja ilman mainoksia. Ilmaisversiossa musiikkia kuunnellaan mainosten tuella. Suurempien levy-yhtiöiden kerrotaan painostavan musiikkipalvelua luopumaan ilmaisversion tarjoamisesta. Financial Timesin mukaan etenkin Universal Music käyttää Spotifyn siirtymistä täysin maksulliseksi ehtona lisenssineuvotteluissa.

Financial Timesin mukaan levy-yhtiöt sanovat musiikin ilmaisen suoratoiston haittaavan musiikin myyntiä niin digitaalisesti kuin fyysisesti. Spotify ei puolestaan ole halukas luopumaan ilmaisen palvelun tarjoamisesta.

— Ilman ilmaista, maksettu ei menestyisi. Olemme yksi alan uusimmista toimijoista. Emme halua pysäyttää palvelumme kasvua. Meidän mielestämme tämänhetkinen malli, jossa maksuton ja maksullinen palvelu toimivat rinnakkain, on tehokas, Spotifysta kommentoidaan. 

Kuva: Shutterstock 

(Radio Nova/ NME/ Financial Times) 

Kilpailut

Uusimmat