Kuva: Vappu Pimiä

Vapun resepti: Ranskalainen suklaakakku

22.09.2017 13:00 - Tytti Kiviharju

Tällä viikolla leivotaan maailman parasta suklaakakkua.


Ranskalaisen suklaakakun ainekset:

200g voita
200g tummaa suklaata (taloussuklaa käy loistavasti!)
2dl sokeria
4 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
korppujauhoja ja rasvaa vuoan leivitykseen

Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja voi joko vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sekoita vähän jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokeriseokseen. Sekoita vehnäjauhot varoen joukkoon, älä käytä tässä vaiheessa enää sähkövatkainta. Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja laita uunin keskitasolle. Paista kakkua 12-15 minuuttia, riippuen vuoan koosta.Kakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä. Kumoa kakku vadille, halutessasi voit koristella jäähtyneen kakun tomusokerilla. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon tai ranskankerman kanssa.

-Vappu

Kilpailut

Uusimmat