Lahjan voi myös tehdä itse, jolloin se voi olla lahjansaajalle entistä arvokkaampi.
Kansanperinteen mukaan myös naiset voivat kosia karkauspäivänä. Jos mies kieltäytyi, oli hänen määrä ostaa naiselle hamekangasta.
Väärin kierrätetyt materiaalit voivat aiheuttaa seurauksia materiaalin jatkokäsittelyssä.
Radio Novan Aamussa ajetaan Kimmon parta pois ja tuottaja-Markus on tehnyt krusaalin virheen joulukuusen kanssa. Minna käy ilmeisesti kuumana Bocellin poikaan ja käydään läpi myös Kimmon joulun paisti. Kuuntele Iltapalat tästä!
Radio Novan Aamussa Kimmo huomaa olevansa vuodessa 2018 ja Minnan ärsytyksenä on joulun sää! Minnalla on myös puheissa eri näköiset rohdokset ja käydään läpi mitä puolisolle lahjaksi, kuuntele Iltapalat tästä!
Käytettynä annetaan paljon esimerkiksi designia ja elektroniikkaa.
Jouluna on ihanaa muistaa sukulaisia ja muita rakkaita ihmisiä. On kuitenkin hyvä muistaa, että aina lahjan ei tarvitse olla materiaa.
Radio Novan Iltapäivän vuoden viimeinen lähetys! Kaverin puolesta kyselen -osiossa käsittelyssä rumiin lahjapapereihin liittyvä ongelma. Suvi kertoo joulukuusen hävittämiseen liittyvistä maksuista, mutta Esko ei ymmärrä kuka maksaa ja mistä. Studiossa tunteet menevät itkusta nauruun, kun Esko, Suvi ja tuottaja-Jenni vaihtavat lahjat lähetyksessä. Tuottaja Jenni jakaa myös välitodistukset – kumpi saa stipendin ja paremman keskiarvon? Kuuntele Iltapäivän parhaat palat tästä!
Suvin navigointi taidot hämmentävät Eskoa. Suvi lähti 55 minuuttia ennen Eskoa, ja saapuminen päämäärään tapahtui samaan aikaan. Kaverin puolesta kyselen -osiossa Esko ja Suvi auttavat Jaria häpeään ja tunnustamiseen liittyvässä ongelmassa. Työnantajien joululahjat puhuttavat studiossa. Esko ei tykännyt viinistä lahjana ja Suvista liukuri on hyvä lahja. Kuuntele Iltapäivän parhaat palat tästä!
Radio Novan Iltapäivässä ihmetellään Qatariin ostettuja kannattajia. Kaverin puolesta kyselen -osiossa kuulija Anssia ihmetytti ihmisten tapa vastata puhelimeen, ja Esko ymmärsi Anssia täysin. Esko ja Suvi pohtivat lapsuuden joululahjatoiveita ja Eskoa harmittaa yksi joululahja edelleen. Myös liukastuminen ja työsuhde-edut puhuttavat. Kuuntele Iltapäivän parhaat palat tästä!
Anssi Kelan saama lahja sai monet Star Wars -fanit kateellisiksi.
Radio Novan Päivässä lävisteltiin kehoa ja pohdittiin pitääkö tatuoinnilla olla joku merkitys. Voiko isäntäväelle viedä jatkossa viinipullon sijaan rahaa? Mukana Mehiläisen neurologi Juha-Pekka Erälinnan haastattelu migreenistä sekä virolaisen Teflon Brothersin haastattelu. Kuuntele kooste tästä!
Radio Novan Aamussa mietittiin mistä Akille saataisiin tsebat, että mies pääsisi liikkumaan vaivattomasti. Tarvitseeko lepyttelyyn kalliin lahjan vai riittääkö pieni ele? Minna ja Aki muisti Markuksen nimipäivän, mutta ei tarjottavia. Onneksi nimppari sankari hankki ne tiedostamattaan ihan itse. Kuuntele Jälki-istunto tästä!
Esko vapautta sisäisen enkelinsä kertoessaan Suville historiansa Harpun soittajana. Tämä saa heidät muistelemaan lapsuuttaan ja mitä kaikkea tulikaan harrastettua vanhempien myötä. Kassahenkilön avautuminen saa tunteet pintaan Kaverin puolesta kyselen osiossa. Lähetyksessä myös pohditaan suuria kysymyksiä, kuten mikä tekee kodista kodin ja mitä pitäisi tehdä lahjoille erotilanteessa, kenelle ne kuuluvat?
Esko ja Suvi ovat joulun jälkeisissä tunnelmissa puimassa joulupöydän topit ja flopit. Suville pään vaivaa aiheuttivat korona pikatestit, kun Esko painii käsipainojen kanssa. Mutta sattuuko Eskon joulutorttuöverit enemmän kuin villit vaatekuosit?
Kyseessä on japanilainen metodi.