Kuva: Mikko Räsänen

IS: Frederik ei pysty nukkumaan keikkojen jälkeen - syönyt 30 vuotta unilääkkeitä

31.08.2016 08:35 - Anna Hopi

Kaikella on hintansa, sen tietää myös laulaja Frederik, joka on kärsinyt 45 vuoden ajan uniongelmista.

Frederikin esikoisalbumi Tulin näin ja voitin julkaistiin vuonna 1972. Siitä lähti laulaja Ilkka "Frederik" Sysimetsän ura. Eipä tiennyt Ilkka silloin, että hän tulisi kärsimään koko laulajauransa ajan pahoista uniongelmista. Niitä on ollut myös nyt, kun mies on kiertänyt tämän kesän Finnhittien kuninkaiden kanssa.

Epäsäännöllisestä unirytmistä on ollut vaikea toipua vapaalla. Frederik jatkaa, että kyseessä on kaikkien esiintyvien taiteilijoiden ammattitauti.

– Kukaan ei uskalla siitä kauheasti puhua. Mutta kyllä se on yhtä helvettiä kun tulet yhdeksältä aamulla himaan jo pari yötä valvoneena. Nukkumaan mennessä huomaat olevasi ihan umpiväsynyt, mutta et silti saa unta, kun käyt edelleen niin kierroksilla. Seuraavana päivänä sitten hikoilet ja olo on sellainen kuin olisi kaamea krapula, tunnistaa Reetu Ilta-Sanomille.

Usein mies on saanut unen päästä kiinni kolmen aikaan aamuyöstä, joskus vasta aamulla. Laulaja on syönyt unenpuutteen takia unilääkkeitä viimeisen 30 vuoden ajan, ja kärsii huonosta unirytmistään esimerkiksi siten, että vatsa on usein sekaisin. Männävuosina Frederik paikkaili huonoa untaan kossupullollisella, mutta pahenevat krapulat tekivät tästä mahdotonta.

Lähde: IS.

Lue myös: Frederik härskistä imagostaan: Levy-yhtiö pakotti tunkemaan housuihin wc-paperirullan!

Lue myös: Frederik, 71, avoimena rankasta lapsuudestaan: Liikkumista jengissä ja julman väkivaltainen isä

Lue myös: Frederik ei ole varma, kuinka monta lehtolasta hänellä on: "Elatusapua olen maksanut monille"

Kilpailut

Uusimmat