Kuva: Fotolia

Pehmitä voi nopeasti helpolla konstilla - katso video

18.07.2017 10:30 - Rea Tallgren

Kovan voin leikkaaminen on hankalaa, mutta onneksi voin saa pehmitettyä nokkelalla keinolla.

Koko porukka istuu pöydässä ja odottaa pääsevänsä ruuan kimppuun. Uudet perunat tuoksuvat huumaavasti ja kiljuva nälkä kurnii vatsassa. Viimeisenä silauksena kannat pöytään voin - mutta sitten ymmärrät sen olevan niin kivikova, ettei siitä saa leikattua palasia omien perunoidensa päälle. Kuulostaako tutulta? Ei hätää, ongelmaan on olemassa kätevä ratkaisu. 

Kiehauta vettä nopeasti vedenkeittimessä. Kaada kiehuva vesi isoon lasiin. Anna veden vaikuttaa lasissa kaksi minuuttia. Kaada sitten vesi pois, ja aseta kuuma lasi ylösalaisin voin päälle, kuin kuvuksi konsanaan. Parin minuutin päästä voi on lämminnyt ja pehmennyt niin, että sitä voi jo helposti leikata. 

Katso selkeä ohjevideo tilanteesta alta. 

Lue myös: Herkullinen kvinoa-kookospuuro maistuu aamupalana - katso resepti

Kilpailut

Uusimmat