Kuva: AOP

Kohu The Crownin ympärillä kovenee - kulttuuriministeri vaati varoitustekstiä, Netflix kieltäytyy

07.12.2020 13:15 - Roy Kokkonen

Britannian kulttuuriministeri ja prinsessa Dianan veli ovat vaatineet brittihovin vaiheista kertovaan draamasarjaan The Crowniin fiktiivisyydestä muistuttavaa varoitustekstiä. Brittimedian mukaan Netflix ei siihen suostu.

Netflixin yksi puhutuimmista sarjoista tällä hetkellä on Britannian kuninkaallisperheen elämän pohjalta tehty The Crown. Sarjan uusi kausi sijoittuu 1980-1990-luvuille, ja sen keskiössä on muun muassa prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin avioliiton dramaattiset vaiheet.

Sarja on herättänyt keskustelua, sillä monet sen kohtaukset ovat dramatisoituja tai kuvitteellisia. Katsojien pelätään pitävän sitä täysin totuuteen perustuvana. 

Sen vuoksi sarjan alkuteksteihin on vaadittu varoitustekstiä, jossa kerrotaan sarjan fiktiivisyydestä. Viimeisimpänä varoitustekstiä on vaatinut Britannian kulttuuriministeri Oliver Dowden. Myös prinsessa Dianan veli Charles Spencer on vaatinut varoitusta.

Netflix aikoo kuitenkin luottaa katsojien arvostelukykyyn ja kieltäytyy asettamasta varoitustekstiä ohjelmaan. 

- The Crownia on aina markkinoitu draamasarjana - ja meillä on vankka luottamus siihen, että katsojat ymmärtävät sen olevan fiktiota, joka perustuu laajasti historiallisiin tapahtumiin, suoratoistopalvelu toteaa Daily Mailin mukaan.

Lue myös: The Crown -hittisarjan Diana-käänteet eivät miellytä brittihovia - bulimiakamppailu nostetaan esiin

Lue myös: The Crown -sarjassa ei näytetty prinsessa Dianan ikonisia häitä - nyt näyttelijä kertoo syyn

Lähde: Daily Mail, BBC

Kilpailut

Uusimmat