Kuva: AOP

Maria Veitola kertoo kasvaimen löytyneen sattumalta: "Kiitos, viheliäinen ameeba"

11.11.2020 08:15 - Reija Saarinen

Viime kuussa uutisoimme leikkauksesta, jossa Veitola kävi. Nyt hän on avannut diagnoosin taustoja paremmin.

Kerroimme viime kuussa leikkauksesta, jossa mediapersoona Maria Veitola, 47, oli käynyt. Tuolloin hän julkaisi Instagram-tilillään kuvan sairaalasta ja kertoi, että hänen rintaontelostaan leikattiin kasvain. Nyt viisi viikkoa myöhemmin Veitola kertoo saaneensa terveen paperit. Samalla hän kertoo Instagram-julkaisussaan, miten kasvain oikein oireili ja miten se alun perin löydettiin.

Veitolan mukaan on sattumaa, että kasvain löytyi. Hän kärsi kovista vatsakivuista, joiden vuoksi hän meni lääkäriin.

"Tässä lyhyt versio: kärsin kovista vatsakivuista puolisentoista vuotta sitten. Kipuja selviteltiin perinpohjaisesti. Suolistostani löytyi ameeba, jonka olin napannut mukaani ehkä joltain ulkomaanreissulta. Ameeba häädettiin kahdella lääkekuurilla. Vatsan tietokonetomografian yhteydessä havaittiin epämääräinen löydös kuvan reunassa. Sain seuraavaksi lähetteen sydämen ja keuhkojen alueen TT-kuvaukseen. Löydös paljastui huomattavan isoksi, todennäköisesti hyvänlaatuiseksi kasvaimeksi," Veitola kirjoittaa jakamansa kuvan yhteydessä.

Tämän lisäksi Veitola kertoi, että oli jo kauan kärsinyt ahdistuksesta. Tunteesta, ettei hän saa kunnolla henkeä. 

"Kaikki treenaaminen, missä syke nousi ja tarvittiin hapenottokykyä, tökki. Oli huono ja voimaton olo. Olin käynyt useampaan otteeseen lääkärillä puhumassa näistä vaivoistani. Kun veriarvot ja sydänfilmi olivat kunnossa, vointini laitettiin stressin, kuormituksen ja muun sellaisen piikkiin. Pitäisi vain ottaa iisimmin. Aika näyttää, tulenko saamaan näihin oireisiin helpotusta kasvaimen poiston myötä."

Nyt Veitola on kuitenkin saanut terveen paperit ja on siitä todella kiitollinen. Samalla hän kiittelee vatsassaan lymyillyttä ameebaa, joka lopulta paljasti kaiken.

"Kasvaimeni löytyi siis sattumalta. Kiitos, viheliäinen ameeba."

Koko kirjoituksen sekä julkaisun saamat kommentit pääset katsomaan alta. Jos julkaisu ei näy, pääset katsomaan sen myös täältä.

Lue myös: Maria Veitola paljastaa: Sakkosumma, joka saa Masked Singer -panelistien suut pysymään supussa

Lue myös: Maria Veitolalla oli yksi erityinen ehto, joka sai hänet osallistumaan Masked Singeriin

Kilpailut

Uusimmat