Kuva: AOP

Miksi Sussexin herttupari istui kuninkaallisen perheen takana viimeisessä edustustilaisuudessaan?

10.03.2020 12:15 - Milena Raappana

Harry ja Meghan eivät istuneet samassa rivissä prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kanssa.

Sussexin herttuapari osallistui heidän viimeiseen edustustilaisuuteensa Britannian hovissa. Kaksikko tietysti herätti mediahuomiota ja etenkin Meghan Marklen upea vihreä asukokonaisuus keräsi ylistystä sosiaalisessa mediassa. 

Tarkkasilmäisimmät kiinnittivät huomiota kansainyhteisön jumalanpalvelun istumajärjestykseen, jossa Harry ja Meghan oltiin laitettu istumaan prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen taakse. 

(kuva: AOP)

Vaikka Sussexin herttuaparin siirtyminen syrjään kuninkaallisista piireistä on aiheuttanut välien kiristymistä hovissa ja perheenjäsenten välillä, ei tämä toiminut motiivina kaksikon istumapaikan valinnalle. 

Cosmopolitan-julkaisun mukaan istumajärjestys kuninkaallisessa perheessä määräytyy kruununperimysjärjestyksessä. Tämän tarkoittaa, että prinssi Charles istuu ensimmäisenä, prinssi William toisena, Williamin lapset kolmantena ja tämän jälkeen Harry.  

Koska Harry on perimysjärjestyksessä kuudes, heidän istumapaikkansa olivat perheenjäsenten takana. Cosmopolitanin mukaan tämä ei ole uusi järjestys, sillä paikat olivat samat viime vuoden kansainyhteisön jumalanpalveluksessa.

(kuva: AOP)

Ainoa eroa viime vuoteen oli prinssi Andrewn puuttuminen tapahtumasta, sillä hänen suhteensa Jeffrey Eipsteiniin sai hänet astumaan syrjään kuninkaallisista tehtävistä.

Eilisen tapahtuman jälkeen Harry ja Meghan ovat virallisesti valmiita kuninkaallisten velvollisuuksien kanssa. Kaksikolla on kuitenkin varasuunnitelma hoviin palaamiseksi, jos heidän siirtymisensä "uuteen" elämään ei sujukaan onnistuneesti. 

Lue myös: Lisää muutoksia Meghan Marklen ja Harryn uuteen elämään - Kanada ei enää maksa turvallisuuskuluja

Lue myös: Prinssi Harry luopui kuninkaallisesta tittelistään - pyytää kutsumaan itseään etunimellä

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat