Kuva: Shutterstock

Maanantait ovatkin mukavia? Lue 5 hauskaa asiaa, jotka muuttuvat lapsen syntymän jälkeen

15.10.2018 17:45 - Lauri Kujanpää

Esimerkiksi laukkujen koot kasvavat huomattavasti.

Lapsen saapuminen elämään on uusi ja ihmeellinen tapahtuma, jolloin koko arki muuttuu. Lapset vievät kaiken ajan ja huomion, joten aikaa oman itsensä hemmotteluun ei juurikaan jää.

Kun olet vanhempi, olet jatkuvasti lapsen kanssa ja silloin suurimmat muutokset huomaa parhaiten: Esimerkiksi saatoit ennen matkustella paljon, mutta nyt kauniit lentokonemaisemat vaihtuvat pyykkikoneen ikkunaan. Myös laukkujen koot kasvavat hurjasti, sillä joudut kantamaan omien tavaroiden lisäksi lapsenkin tavarat.

Bored Panda -sivuston kokoamat muutokset elämässä lapsentulon jälkeen voit lukea alta.

1. Tuijotat lentokonemaisemien sijaan pyykkikonetta

Ennen saatoit matkustella paljon ja katsella upeita maisemia lentokoneen ikkunasta. Nyt ainoa ikkuna, mitä seuraat, on pyykkikoneen etulasi.

(kuva: Shutterstock)

2. Romanttinen seksi muuttuu pikaiseksi - tai seksielämä kuolee kokonaan

Aikuisten seksuaalinen kanssakäyminen saattaa vähentya hurjasti lapsen tultua taloon. Ette ehdi enää antaa aikaa toisillenne ja jatkuvasti herättävä lapsi vie kaiken ajan myös öisin.

(kuva: Shutterstock)

3. Laukkujen koko kasvaa

Saatoit ennen matkustaa pienellä sievällä käsilaukulla ja kantaa vain pieniä tavaroita. Nyt kun sinulla on lapsi aina mukanasi, kasvaa laukunkin koko sen myötä järkälemäiseksi: Vaipat, vaatteet, maidot, meikit... Kaikki pitää mahtua samaan laukkuun.

(kuva: Shutterstock)

4. Vapaa-aikaa ei ole

Nautitko ennen illallisia ystäviesi kanssa, matkustelit paljon, juoksit ravintoloissa tai lenkkeilit tunteja luonnossa. Enää et niin ehdi tehdä, sillä kaikki aikasi menee lapseen ja lapsen tarpeisiin. Jos yrität tehdä jotain itse tai yhdessä puolisosi kanssa, täytyy lapselle löytää hoitaja, mikä voi olla hyvin hankalaa.

(kuva: Shutterstock)

5. Maanantait ovatkin kivoja

Kyllä, saatat nauttia taas maanantaista. Viikonloput voivat olla lapsiperheessä hyvin vauhdikkaita ja kun pääset mukavaan työhösi takaisin ja saat olla täysin rauhassa, niin huomaat jopa nauttivasi tästä omasta ajastasi.

Lue myös: Oletko ainoa lapsi? Asiat, joihin varmasti samaistut

Lue myös: Äiti kielsi 10-vuotiaalta lapseltaan tekokynnet - pettyneen lapsen nerokas ratkaisu ihastuttaa

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat