Kuva: Youtube

Tänään tv:ssä: Ylistetty naisten tähdittämä komedia - kutsutaan suoranaiseksi ilmiöksi

25.04.2018 07:15 - Iiro Myllymäki

Morsiusneidot-elokuva on vaikuttanut siihen, millaisia elokuvia naisista Hollywoodissa tehdään.

Vuoden 2011 hittikomedia Morsiusneidot nähdään tänään illalla televisiosta. Muun muassa Kristen Wiigin ja Melissa McCarthyn tähdittämä elokuva oli menestys sekä lippuluukuilla että kriitikoiden arvosteluissa. Elokuvien arvosteluja yhteen kokoavalla Rotten Tomatoes -sivustolla kerrotaan, että 90 prosenttia leffan arvioista on ollut myönteisiä, ja keskimääräinen arvio on asteikolla yhdestä kymmeneen 7,6.

Elokuvassa seurataan naimisiin menevän Lillianin häävalmisteluja ja morsiusneitojen keskuudessa tapahtuvaa valtataistelua. E! Online -sivusto on kirjoittanut, miten elokuva oli uraauurtava naisten tähdittämän komedian genressä. Komedioissa oli totuttu näkemään miesporukoiden toilailuja, kun taas pelkkiin naisiin keskittyviä komedioita oli ollut paljon vähemmän. Morsiusneidot-elokuvasta tuli niin suuri menestys ja ilmiö, että se avasi ovia monille vastaavanlaisille elokuville Hollywoodissa.

Elokuvan ohjannut Paul Feig uskoo, että elokuvasta tuli niin suosittu, koska se näytti naiset monipuolisessa valossa ja tarjosi naiskatsojille paljon samastumispintaa.

- Elokuva näytti naiset heidän kaikissa mielentiloissaan ja persoonallisuudenpiirteissään. Se ei yrittänyt tehdä heistä parempia tai huonompia kuin he todellisuudessa ovat, se vain yritti näyttää heidät ihmisinä, Feig on sanonut.

Voit katsoa Morsiusneidot-elokuvan trailerin.

Morsiusneidot
TV5

21.00

Lue myös: Amy Schumerin uutta elokuvaa tylytetään netissä - "Oksensin juuri suuhuni"

Lähteet: E! Online, Rotten Tomatoes

Kilpailut

Uusimmat