Kuva: Mikko Räsänen

Suosikkijuontaja jaksamisestaan: "Jos valehtelee tarpeeksi kauan, tulee burnout"

23.01.2018 10:45 - Reija Saarinen

Oku Luukkaisen pitää kiireisenä päivätyö sekä keikkailu.

Radio Novan iltajuontajana tunnettu Oku Luukkainen, 32, on kiireinen mies. Päivät täyttyvät radiotyöstä, viikonloppuisin Luukkaisen voi bongata dj-keikoilta.

Viimeisten vuosien ajan työtahti onkin ollut melko vauhdikas, minkä vuoksi jaksaminen on ollut toisinaan kortilla. Luukkainen kertoo Yksi hyvinvointi -podcastsarjassa, että omasta hyvinvoinnista ei kannata valehdella, se kun saattaa kostautua.

- Yhdessä vaiheessa, kun keikkasuma oli kovimmillaan, ihmiset kyselivät, että miten jaksan. Sanoin aina, että jaksan todella hyvin. Jossain kohtaa kuitenkin lopetin sen ja vastasin rehellisesti. Jos siis väsytti, sanoin sen, Luukkainen kertoo.

Luukkainen kertoo tajunneensa sen, että kun asian myöntää itselleen, jaksaminen lisääntyy.

- Kun valehtelee tarpeeksi kauan, tulee burnout. Pitää olla rehellinen kropalle ja mielelle. Kun tiedostaa asioita, alkaa myös tehdä niiden eteen jotain. Ei ehkä vähennä töitä, mutta tekee muita juttuja, jotta olisi energisempi.

Luukkaisen mukaan hänelle tärkeitä asioita jaksamisen kannata ovat koti ja liikunta.

- Minulle tärkeintä on se, että kotona on asiat hyvin. Liikunta tulee sitten seuraavana. Viikonloput olen keikoilla ja maanantaina suuntaan crossfitiin ja ruoskin itseäni. Se ei välttämättä ole kaikkein optimaalisin tilanne, mutta se on eräänlainen puhdistautumisriitti minulle, Luukkainen jatkaa.

Millainen on ollut Luukkaisen taival siihen pisteeseen, missä hän on nyt? Sen saat selville, kun kuuntelet koko haastattelun täältä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: "Jos isäni olisi saanut päättää, minua ei olisi" - suomalaisjuontaja koskettavassa haastattelussa

Kilpailut

Uusimmat