Kuva: Youtube

Suosittu Simpsonit-hahmo joutui rasismisyytösten kohteeksi - joutuuko lähtemään sarjasta?

03.12.2017 22:15 - Iiro Myllymäki

Simpsonien intialaista Apu-hahmoa on kritisoitu stereotypioiden vahvistamisesta.

Simpsonit-animaatiosarjan intialainen Apu Nahasapeemapetilon -hahmo on saanut viime aikoina kritiikkiä osakseen, kirjoittaa Metro.co.uk-sivusto. Yhdysvalloissa truTV-kanavalla marraskuussa esitetyssä The Problem With Apu -dokumentissa väitetään, että hahmo vahvistaa tarpeettoman paljon tiettyjä stereotypioita intialaisista ja näin ollen olisi mahdollisesti jopa rasistisesti latautunut hahmo.

Dokumentin tekijät näkevät hahmon ongelmallisina piirteinä muun muassa sen järjestetyn avioliiton ja sen, että hahmolla on monta lasta. Hahmoa on kritisoitu myös siitä, että se määritellään pitkälti vain ruokakaupan omistajaksi.

Nyt Apu-hahmon ääninäyttelijä Hank Azaria on kommentoinut dokumentin syytöksiä. Hänen mielestään dokumentti on nostanut esiin mielenkiintoisia näkökantoja ja että se on antanut Simpsonien tekijöille paljon pohdittavaa.

- On hyvin ikävää, että Apu on ollut joidenkin mielestä loukkaava tai vahingollinen hahmo, Azaria kommentoi TMZ:n haastattelussa.

Näyttelijä ei kerro, tehdäänkö hahmoon joitain muutoksia dokumentin nostattaman keskustelun seurauksena tai voiko hahmo jopa poistua sarjasta.

- Mietimme asiaa tällä hetkellä. Tässä on paljon sulateltavaa, Azaria sanoo.

Dokumentin ohjannut koomikko Hari Kondabolu on BBC:n haastattelussa kommentoinut rasismisyytöksiä.

- Toki hahmo on hauska, mutta se ei tarkoita, että tämä esitystapa olisi paikkansapitävä tai oikeamielinen. Tässä päästään rasismin salakavaluuteen. Sitä ei edes havaitse, vaikka se on aivan edessään. Siitä tulee niin normaalia, että sitä ei edes ajattele, Kondabolu sanoo.

Simpsonit-sarjaa alettiin esittää Yhdysvalloissa vuonna 1989, ja parhaillaan siitä esitetään 29:ä tuotantokautta.

Lue myös: Donald Trump halusi mukaan Simpsoneihin - ei hyväksytty

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat