Kuva: Handout

Roisista kielestään tuttu Petri Nygård: "En esitä mitään"

19.06.2017 18:45 - Reija Saarinen - Luettu 113 kertaa

Nygård julkaisi uusimman kappaleensa viime viikolla.

Petri Nygård, 42, tunnetaan rääväsuuna. Miehenä, jonka kappaleiden sanoitukset vilisevät kirosanoja ja seksiin sekä alkoholiin viittaavia lauseita.

Voisikin siis kuvitella, että kyseessä on suunniteltu juttu. Rooli, joka peittää alleen artistin todellisen luonteen. Näin ei kuitenkaan ole, toteaa Nygård.

- Se on sellainen yleinen ajatus, että esitän jotain roolia. Olen ehkä tehnyt sitä kymmenen vuotta sitten, mutta nykyään en todellakaan esitä mitään.

- Olen aina ollut huono äidinkielessä. En osaa puhua hienoilla sanoilla. Näissä biiseissä kuullaan se, miten mä oikeasti puhun.

Nygårdin mukaan kaikki saikin alkunsa koko kansan tuntemasta Salatut elämät -sarjasta. Siinä käytetty dialogi sai nimittäin Nygårdin kummastelemaan.

- Mä katoin sitä ja mietin, että eihän kukaan puhu oikeasti tuolla tavalla. Kun kirjoitan biisiä, niin kirjoitan sen kielellä, mitä itsekin puhun. Siitä tulee se kiroileminen ja muutoinkin suorempi ote.

- Biisit ovat fiiliksiä. Niitä sanoja ei voi liikaa miettiä, vaan niiden pitää tulla itsestään. Joskus kappaleisiin tulee enemmän kirosanoja, joskus taas ei tule ollenkaan. Se onkin sitten hauskaa, että siinä vaiheessa on usein jo hätäsimmät sanomassa, että noniin se on muuttunut ja aikuistunut, kun ei se enää kiroilekaan ollenkaan, Nygård nauraa.

"Teen hyvän fiiliksen musiikkia"

Omien sanojensa mukaan Nygård tekee hyvän fiiliksen musiikkia. Musiikkia, joka saa ihmiset hyvälle tuulelle ja mahdollisesti saa heidät jopa haastamaan itseään. Silti hän myöntää, että iloisia kappaleita ei vain aina synny.

- Kyllä minäkin teen supervihaisia ja synkeitäkin biisejä, joissa puran aggressioita. Olen monta kertaa sanonutkin, että olen hullu, mutta en tarvitse terapiaa, sillä biisien kirjoittaminen on minulle terapiaa.

Mistä kappaleet sitten yleensä saavat alkunsa? Nygårdin mukaan kaikki lähtee hänen omista kokemuksistaan sekä tietenkin ympäröivästä maailmasta. Tämä pätee myös hänen uusimpaan kappaleeseensa, viime viikolla ilmestyneeseen Neljä vuodenaikaa -nimeä kantavaan biisiin.

- Tällä hetkellähän tämä meidän luontoäiti on aika sekaisin. Sillä on varmaan vaihdevuodet, masennus ja krapula yhtä aikaa. Sen verran outoja nämä säät ovat ympäri maailman.

- Pohdiskelun kautta päädyin sitten analysoimaan meidän neljää vuodenaikaamme. Siitä sitten lyhyellä aasin sillalla parisuhteisiin, kesään, juhannukseen sekä siihen ajatukseen, että miten paljon vuodenajat oikeasti vaikuttavatkin meidän käyttäytymiseen ja seksielämään.

Samaan syssyyn Nygård myöntääkin, että hänen lempivuodenaikansa on kesä.

- Olen aina sanonut, että olen syntynyt väärään maahan, sillä saan niin paljon energiaa auringosta.

- Toki onhan se hienoa, että meillä on neljä erilaista vuoden aikaa. Talvi on kaunis, ja vaikka monen mielestä syksy onkin synkeetä ja synkkää aikaa, niin on siinä mielestäni sellaista tietynlaista mystiikka ja jopa romantiikkaa, Nygård kuitenkin toteaa.

Uuden Neljä vuodenaikaa -kappaleen voit kuunnella alta.

Lue myös: Petri Nygård vastaa kohuun: "En halua ottaa vastuuta"

Arvostele artikkeli

Kuuntele Radio Novaa puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat