Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Jenni Vartiainen: Läiskimme bändin kanssa toisiamme pyllylle

02.05.2017 16:45 - Karoliina Kotala

Kesäkeikoille suuntaava laulaja Jenni Vartiainen paljasti, millaisia rituaaleja naisella on ennen lavalle astumista.

Laulaja Jenni Vartiainen odottaa jo innolla kesän tulevia festarikeikkoja. Edellisen kerran Vartiainen on nähty festarilavoilla vuonna 2015, joten polte kesälavoille onkin jo kova.

- Valmistautuminen keikalle on sellainen jännitteinen ja sähköinen, mutta keikan jälkeen sitä on pilvessä, se on sellainen onnellinen piikki. Varsinkin jos kaikki menee hyvin. Menee monta tuntia keikan jälkeen ennen kuin se kaikki kiihko laskeutuu, Jenni kuvailee tunnelmia juuri ennen lavalle menoa.

Meikin ja pukeutumisen jälkeen bändillä on myös omia, yhteisiä rituaaleja.

- Siinä on sellaista omaa kivaa. Jos pitää esimerkiksi herätä kunnolla, niin läiskimme toisiamme pyllylle. Muutenkin bäkkärillä valmistaudutaan yhdessä, saatetaan kuunnella tosi kovaa yhdessä musiikkia ja ladata itsemme keikkafiiliksiin. On hienoa, kun kaikki alkaa sähköistyä, Vartiainen kertoo.

Vartiainen kertoo festareiden olevan myös erinomainen ympäristö kohdata uusia ihmisiä, niin kävijöille kuin artisteillekin.

- Sen huomaa itsekin, kun on keikan jälkeen bäkkärillä ja siellä on paljon bändejä, niin saattaakin ihan yllättävässä seurassa lähteä katsomaan jotain keikkaa ja parhaimmillaan sitä hengailua jatketaan seuraavaan päivään. Festarit ovat monelle hyvä paikka tutustua ja hengailla, se on sellainen omanlaisensa muumimaailma.

Jos kesäfestareilla haaveissa on oma festariheila, olisi Vartiaisen vinkki luottaa vain luontevaan kohtaamiseen.

- Ja hyvä olisi muistaa myös maltillinen promillemäärä.

Lisätietoa Jennin tulevista keikoista löydät täältä.

Lue myös: Jenni Vartiainen muisteli jämsäläistä taksikuskia - pian radiossa soi puhelin

Kilpailut

Uusimmat