Kuva: Fotolia

Haluatko pudottaa painoa? Käynnistä laihtuminen kahdessa viikossa yksinkertaisilla rutiineilla

02.11.2017 14:45 - Karoliina Kotala

Jos haaveissa on painon pudotus, kannattaa ehdottomasti kokeiluun ottaa ammattilaisten tehokkaiksi havaitsemat keinot.

Jo jonkun aikaa asiantuntijat ovat vannoneet pienten, mutta pysyvien muutosten nimeen, joiden avulla elämäntapojen muuttaminen on helpompaa kuin rankkojen pikadieettien läpi kahlaaminen. Yksinkertaisimmillaan painon pudotus kuulostaakin helpolta: on päästävä eroon huonoista tavoista ja korvattava ne terveellisemmillä.

Monelle alkuun pääseminen on kuitenkin vaikeaa. Jos haaveissa onkin laihtuminen, kannattaa testiin ottaa asiantuntijoiden vinkit, joilla kahdessa viikossa aineenvaihdunta saadaan tehokkaaseen käyntiin ja uudet, terveellisemmät elämäntavat alkavat toimia ja tulla osaksi arkea. Kyse ei kuitenkaan ole kahden viikon kuurista, jonka jälkeen palataan vanhoihin elintapoihin, vaan tarkoitus on jatkaa sen jälkeen uusilla, terveillä elintavoilla.

Erityisesti ensimmäisen kahden viikon aikana on tärkeää muistaa:

Luovu alkoholista

Jätä alkoholi kokonaan, sillä se vaikuttaa kehoon negatiivisesti vaikuttaen muun muassa uneen, ruoansulatukseen ja nälän tunteeseen.

Kahvia kohtuudella

Nauti kahvia päivittäin vain 1-2 kuppia ja nauti ne viimeistään ennen kello kahta päivällä. Ensimmäisen kupin saat juoda vasta tunti aamiaisen jälkeen. Aloita kahvin sijasta aamu aina kupillisella lämmintä vettä, joka käynnistää tehokkaasti ruoansulatuksen. Jätä myös kahvista makeutusaineet pois, myös kalorittomat keinotekoiset makeutukset.

Nuku riittävästi

Pyri nukkumaan levollisesti kahdeksan tunnin yöunet ja nauti aamiainen tunti heräämisen jälkeen. Suosi jo aamulla riittävästi proteiinia ja terveellisiä valintoja. Tunti aamiaisen jälkeen voit nauttia ensimmäisen kuppisi kahvia.

Muista säännölliset ateriat

Näiden kahden viikon aikana on tarkoitus aterioida aina kahden tunnin välein. Kello kymmeneltä nauti siis pieni välipala, esimerkiksi appelsiini tai omena ja muutama pähkinä. Puolen päivän aikaan syö kasvispainotteinen lounas. Iltapäivällä syö jälleen välipala ja muutama tunti myöhemmin on päivällisen aika. Illalla keskity syömisen sijaan johonkin mukavaan ja rentouttavaan tekemiseen.

Lue myös: Ovatko hartiat jumissa? Yleisin syy hartiakipuihin yllättää

Lue myös: Diabetes voi oireilla salakavalasti - 10 merkkiä, joista tunnistat sairastavasi sokeritautia

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat